Ies la iveală detalii despre filmul „Edward Scissorhands”. Johnny Depp s-a luptat pentru acest rol cu Tom Cruise și Michael Jackson

filmul

Johnny Depp nu a fost singura opțiune pentru rolul principal din filmul „Edward Scissorhands”. Alături de el, Tom Cruise, Michael Jackson și Tom Hanks au fost, de asemenea, luați în considerare pentru acest rol iconic.

Filmul, regizat de Tim Burton, a devenit un clasic al cinematografiei, încasând 86 de milioane de dolari la nivel global, deși a avut un buget de doar 20 de milioane de dolari.

Recent, un documentar regizat de Tara Wood, prezentat la Festivalul de Film de la Tribeca, a scos la iveală detalii noi despre procesul de selecție a actorilor pentru acest film. Johnny Depp a dezvăluit că Tom Cruise „a fost la un pas să joace rolul lui Edward Scissorhands” conform unei declarații preluate de People.

În acea perioadă, Depp era cunoscut pentru rolul său în serialul de succes „21 Jump Street” și căuta activ proiecte diferite. El a mărturisit că filmul „Cry-Baby” din 1990, regizat de John Waters, a fost un punct de cotitură în cariera sa. Depp a recunoscut că și-a dorit foarte mult să joace în „Edward Scissorhands” și a insistat că scenariul l-a atins profund, descriindu-l ca fiind „frumos” și „emoționant.”

Deși inițial era reticent, crezând că nu va fi ales în detrimentul unor actori de renume precum Tom Hanks, Michael Jackson și Tom Cruise, agentul său a reușit să stabilească o întâlnire cu Tim Burton.

„A fost ciudat pentru că întotdeauna vor exista voci în capul tău care îți vor spune că nu ești potrivit. Eram doar un actor de televiziune”, a mărturisit Depp.

În cele din urmă, Johnny a fost distribuit în rolul principal, marcând începutul unei colaborări de succes cu Burton, care a inclus filme precum „Ed Wood” (1994), „Sleepy Hollow” (1999), „Charlie and the Chocolate Factory” (2005) și „Sweeney Todd” (2007).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Caroline Thompson, scenarista filmului, a dezvăluit într-un interviu pentru Insider din 2020 că Michael Jackson era interesat de proiect, însă nu a fost selectat. De asemenea, șansele lui Tom Cruise au scăzut după ce acesta a pus o întrebare specifică în timpul interviului cu Burton, referitoare la detalii practice ale personajului, ceea ce a evidențiat o lipsă de înțelegere a metaforei filmului, iar Tom Hanks, deși interesat inițial de rol, a ales în cele din urmă să joace în „The Bonfire of the Vanities”.

Mai mult, Jim Carrey, Robert Downey Jr. și William Hurt au fost și ei luați în considerare pentru rol, înainte ca Depp să fie ales.

Articol preluat de pe: Film now

Articole Recente