Rita Moreno, dezvăluiri despre problemele cu care se confruntă la 92 de ani.

Rita Moreno, dezvăluiri despre problemele cu care se confruntă la 92 de ani.

Rita Moreno, actrița cunoscută pentru rolul interpretat în „West Side Story”, a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă la 92 de ani, ea mărturisind că fiica ei este persoana pe care o sună atunci când are nevoie de ajutor.

Într-un interviu acordat recent, actrița legendară a mărturisit că uneori se confruntă cu pierderi de memorie, dar se bazează pe Fernanda, fiica ei, pentru a-i reaminti ce are nevoie.

„O rog constant pe Fernanda să facă anumite lucruri”, a dezvăluit Rita Moreno pentru People, continuând: „Am o problemă să-mi amintesc nume, nume de lucruri sau ale oamenilor. Face parte din această perioadă. Am 92 de ani”.

„Există momente când am nevoie de înțelepciunea ei, care sunt mai dese decât ai crede, mai ales la această vârstă. Să ai 92 de ani nu este deloc ușor. Este dificil să înțelegi asta”, a mai spus actrița.

De asemenea, Rita Moreno a vorbit și despre o realitate pe care Fernanda trebuie să o înfrunte și, anume, momentul în care ea nu va mai fi.

„Cred că, atunci când părintele îmbătrânește, copilul trebuie să se gândească la asta: „La un moment dat va ajunge la final!” Eu și Fernanda nu am discutat despre asta, dar pur și simplu știu că ea s-a gândit la acest aspect. Cred că amândouă suntem destul de curajoase și destul de sincere”, a mai precizat actrița.

Rita Moreno și regretatul ei soț, Leonard Gordon, au devenit părinții unei fete, Fernanda, în 1967. Aceasta este singurul copil al actriței, fapt pentru care cele două au dezvoltat o relație foarte frumoasă.

Rita Moreno se mândrește cu statutul EGOT

În urmă cu doi ani, actrița, care se mândrește cu statutul EGOT (câștigătoare a premiilor Emmy, Globul de Aur, Oscar și Tony), a fost protagonista unui pictorial inedit, în cadrul căruia a afișat o siluetă elegantă, într-o serie de ținute impresionante, în timp ce și-a demonstrat agilitatea în fața camerei.

„Oamenii nu se înghesuie să-mi bată la ușă, știi. Această conexiune cu West Side Story este minunată, dar este doar un loc de muncă”, a explicat Rita, făcând referire la cel mai nou proiect, musicalul din 2021, regizat de Steven Spielberg.

STEVEN SPIELBERG, UN NOU RECORD LA OSCARURI: PRIMA PERSOANĂ NOMINALIZATĂ LA CATEGORIA „CEL MAI BUN REGIZOR” ÎN ȘASE DECENII DIFERITE

Rita a câștigat Oscarul la începutul anilor 1960, interpretând-o pe Anita în prima adaptare cinematografică a West Side Story. Acum, a revenit, dar într-un nou rol, Valentina, adaptat special pentru ea.

În ciuda faptului că a fost fericită să se întoarcă la „West Side Story”, ea a subliniat: „Nu este o muncă în curs de desfășurare. Nu este cineva care spune: ‘Există această parte din scenariu care cred că ar fi pur și simplu minunată pentru tine. Ai vrea să te gândești la asta?’ Nu se întâmplă.”

Dar a apreciat ce a făcut Spielberg pentru ea. Când i s-a cerut prima dată să apară în noua versiune, a presupus că i se va oferi doar un cameo și s-a pregătit să spună nu. „M-am gândit ‘Bine, fii drăguță, Rita. Fii politicoasă’. I-am spus: ‘Nu vreau să-ți spun cum să-ți faci filmele, dar pur și simplu nu fac un astfel de rol”. Doar pentru ca Steven Spielberg să-i spună: „Tony a scris asta pentru tine”.

Rita a fost deosebit de mișcată de această schimbare, mai ales că a legat numărul de propria ei viață de imigrant, ca în replica: „Există un loc pentru noi”. „Când am citit scenariul pentru prima dată și am văzut melodia și am citit versurile, am început să plâng”, a mărturisit ea.

Rita, care s-a născut în Puerto Rico și a devenit prima actriță latino care a câștigat un Oscar pentru actorie, a declarat: „Când am început, am vrut să fiu actriță în filme. Am vrut să fiu vedetă. Asta este tot ce mi-am dorit de la viață de când aveam cinci ani.”

Articol preluat de pe: Film now

Articole Recente