Viaţa e grea. 1 milion lei de la investitori care au achiziţionat o obligaţiune

obligaţiune

EkoNews

Oferta a fost supraabonat

Titlurile au o rată anuală a dobânzii de 10% și o scadență de patru ani

Dezvoltatorul de software Life este Hard (LIH) a creat zece desene. Un milion de lei au fost ridicate de investitori ca urmare a unei emisiuni de datorii care a fost grav supraabonat, după cum a demonstrat un raport al companiei publicat ieri pe site-ul Bucharest Stock Exchange (BVB).

Oferta, care a avut loc între 2 şi 15 aprilie, a fost lansată pentru până la 100.000 de obligaţiuni corporative negarantate, cu o valoare nominală individuală de 100 de lei pe titlu, investitorii având posibilitatea de a subscrie în intervalul de preţ 96 lei – 104 lei pe obligaţiune.

Preţul final la care s-a încheiat operaţiunea de piaţă a fost de 101 lei pe titlu sau 224 lei pe abonat. În perioada de licitație, un total de 773 de ordine de subscriere au fost plasate pe toate plafoanele de preț ale intervalului, totalizând un volum agregat de 241,549 de obligațiuni, astfel cum au fost raportate în BVB.

Investitorii care au subscris obligațiuni la un preț mai mare decât prețul ofertei vor primi o alocare garantată de 100% pentru abonamente legitime, iar cei care au obligațiuni subscrise la prețul ofertei vor primi o alocare pro rata bazată pe indicele de alocare de 0,618. 94. 158 de obligațiuni au fost subscrise la prețul de 101 lei pe titlu, ceea ce a dus la un volum de 58. 204 obligațiuni vândute, conform alocării pro-rata.

Volumele au fost pretate peste pretul ofertei (de ex. la preturi 102, 103, 104 lei / obligatiune) vor fi integral decontate la pretul ofertei (101 lei / obligatiune). Astfel, volumul de 41. 796 de obligațiuni reprezintă garanția furnizată în ofertă, astfel cum se menționează în prospect, și sunt prezentate și în raportul BVB.

Nu se vor efectua comenzi sub prețul ofertei. Goldring și BRK Financial Group au fost intermediarii ofertei.

Obligațiuni LIH28 au o scadență de patru ani (16 trimestre) de la data emiterii, cu o rată a dobânzii de 10% pe an, de plătit trimestrial.

“Viața este grea” intenționează să stabilească un parteneriat strategic, care va fi realizat prin realizarea unei investiții într-o afacere cu un profil similar. Prospectul observă că valoarea acestei investiții este estimată la 2 milioane EUR și va fi finanțată prin emiterea de obligațiuni publice de aprovizionare.

Sistemul multilateral de tranzacționare BVB va include titlurile titlurilor.

În prezent, compania are o emisiune de obligațiuni în valoare de 4. 51 milioane lei, datorată în 2025 și o dobândă fixă anuală de 8%. În prezent, evaluarea bursei de valori este de 77 de milioane de lei.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Economie: Bursa Piata Capital

Articole Recente