Norofert a finalizat linia de productie de fertilizanti din SUA

Norofert

EkoNews

Norofert, producător de inputuri din România, anunţă finalizarea liniei de producţie de fertlizanţi din SUA. Situată în Watertown, Dakota de Sud, una dintre cele mai importante zone agricole din SUA, fabrica are o capacitate de producţie de 8.000 litri/zi. Activitatea se va concentra pe gama de sănătate a solului şi nutriţie foliară, similar cu cea din România, şi vor fi utilizate bacterii produse în laboratorul din Filipeştii de Pădure, conform unui comunicat de presă al companiei.

Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie, Norofert a afirmat: “Ne bucurăm să anunţăm finalizarea liniei de producţie fertilizanţi din SUA şi să onorăm primele comenzi pentru fertilizanţii ecologici produşi de Norofert în SUA. Am realizat un pas esenţial în strategia de creştere a afacerii, produsele noastre ridicându-se la standardul tehnologic pe care piaţa americană îl cere. Fertilizanţii şi produsele pentru sănătatea solului sunt bazate pe microorganisme dezvoltate în laboratorul din România. Proiectul de accesare a pieţei americane a început în 2020, iar de atunci am făcut paşi importanţi, precum omologarea şi crearea unui portofoliu de produse cu potenţial de creştere în această piaţă, testări în câmp certificate, participări la târguri de agricultură pentru prezentarea produselor şi recent, semnarea contractului de distribuţie care acoperă regiunile Dakota de Sud, Dakota de Nord şi Minnesota.”

Piaţa din SUA este o piaţă matură, în care fermierii aplică tehnologii avansate în câmp şi în care schimbările climatice au un impact redus asupra recoltelor, comparativ cu Europa de Est.

Linia de producţie de fertilizanţi este complet automatizată, astfel compania va avea un număr redus de angajaţi în primul an de activitate. Investiţia în linia de producţie în valoare de 250 mii de euro s-a derulat prin intermediul companiei Norofert AG, filială cu sediul în Watertown, Dakota de Sud.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Economie: Bursa Piata Capital

Articole Recente