One United Properties inregistreaza o cifra de afaceri de 419 milioane de lei si un profit de 183,8 milioane de lei in primele 3 luni din 2024

One United Properties

EkoNews

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, înregistrează o cifră de afaceri consolidată de 419 milioane de lei în T1 2024, o scădere cu 5% faţă de T1 2023, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. Profitul brut a ajuns la 183,8 milioane de lei, o creştere de 3% comparativ cu anul precedent, în timp ce profitul net s-a ridicat la 157,3 milioane de lei, o majorare cu 4% faţă de T1 2023, potrivit sursei.

Conform datelor companiei, “Primele trei luni ale anului 2024 au fost marcate de o performanţă financiară solidă pentru One United Properties. Rezultatele primului trimestru al anului stabilesc o bază solidă pentru 2024 şi sunt în concordanţă cu obiectivele noastre strategice şi financiare pentru acest an. Suntem deosebit de mulţumiţi de progresul semnificativ al lucrărilor de construcţii în cadrul tuturor dezvoltărilor noastre. Acest progres a contribuit la o mai bună reflectare a eforturilor excepţionale ale echipei noastre de vânzări din ultimele 15 luni, aşa cum se vede în marja netă din vânzările rezidenţiale, care a ajuns la 39% pentru T1 2024. În privinţa planurilor pentru perioada următoare, ne concentrăm în continuare pe menţinerea ritmului de creştere. Avem încredere că planul nostru strategic privind oferta de produse şi extinderea afacerii nu numai că va satisface nevoile clienţilor noştri, dar va aduce şi valoare substanţială acţionarilor noştri”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Veniturile din segmentul rezidenţial au atins 306,4 milioane de lei în T1 2024, înregistrând o scădere de 7% în comparaţie cu anul anterior. Cu toate acestea, venitul net (profitul) din vânzările proprietăţilor rezidenţiale a înregistrat o creştere de 16%, ajungând la 119,5 milioane de lei. Această majorare a fost determinată, în principal, de recunoaşterea veniturilor din noile dezvoltări la care construcţia a început în 2022 şi 2023 şi care au înregistrat un progres semnificativ al lucrărilor, dar şi de evoluţia a vânzărilor şi pre-vânzărilor unităţilor rezidenţiale. Ca urmare, marja netă a crescut semnificativ de la 30,8% în T1 2023 la 39% în T1 2024, informează sursa.

Veniturile din chirii, care includ veniturile generate de divizia comercială şi veniturile din serviciile către chiriaşi, au înregistrat o creştere anuală de 22%, ajungând la 38,5 milioane de lei în T1 2024. Acest efect a fost determinat de veniturile provenite din întregul portofoliu, dar în special din One Cotroceni Park, unde chiriaşii au continuat să se mute în cursul anului 2023, se arată în comunicat.

Grupul a încheiat T1 2024 cu o poziţie solidă de numerar de 339,6 milioane de lei, în scădere cu 19% de la începutul anului, ca urmare a plăţii primei tranşe a dividendului pentru 2023, în valoare de 37,9 milioane de lei, coroborată cu o activitate semnificativă de dezvoltare. Valoarea brută de dezvoltare a clădirilor aflate în construcţie a depăşit 1,2 miliarde de euro în T1 2024, transmite compania.

Potrivit comunicatului, “Rezultatele financiare pentru T1 2024 subliniază rezilienţa şi adaptabilitatea modelului de afaceri al One United Properties şi valoarea pe termen lung pe care o generăm pentru stakeholderi. Profitul semnificativ pe care l-am obţinut reflectă abordarea noastră strategică de a gestiona fluctuaţiile pieţei şi de a capitaliza oportunităţile de creştere. Cererea continuă excepţională pentru proprietăţile noastre, în special pentru One Lake District şi One Lake Club, precum şi creşterile semnificative ale veniturilor din segmentul comercial demonstrează poziţionarea eficientă pe piaţă şi angajamentul nostru faţă de calitate. Obiectivul nostru pentru restul anului este să continuăm să valorificăm practicile noastre de vârf în dezvoltarea sustenabilă din această industrie, pentru a ne consolida şi mai mult poziţia de lider pe piaţă şi pentru a creşte în continuare randamentul acţionarilor”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

Indicatorul loan-to-value brut a rămas stabil la 29% la sfârşitul lui T1 2024, neschimbat faţă de finele anului 2022, demonstrând o sănătate financiară solidă şi un grad de îndatorare redus în comparaţie cu alte companii similare din Europa. Datoria netă s-a situat la 774,6 milioane de lei, reprezentând 15% din totalul activelor, care au fost de 5,1 miliarde de lei, transmite sursa.

Pentru anul 2024, One United Properties a bugetat o cifră de afaceri de 1,75 miliarde de lei şi un profit brut de 617,5 milioane de lei, se mai arată în comunicatul companiei.

EkoNews.ro

Articole Recente