Safetech Innovations raporteaza dublarea cifrei de afaceri si a profitului net in primul trimestru din 2024

Safetech Innovations

EkoNews

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, raportează o cifră de afaceri, la nivel individual, de 11,7 milioane de lei în primul trimestru din 2024, în creştere cu 95% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,7 milioane de lei, o apreciere cu 132% faţă de primele trei luni din 2023, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. În primul trimestru din 2024, la nivel individual, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 30% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică au contribuit cu 70%, conform sursei.

Potrivit companiei, “Rezultatele financiare înregistrate în primele trei luni ale acestui an evidenţiază eficienţa strategiilor noastre de adaptare continuă a modelului de afaceri la dinamica sectorului de securitate cibernetică. Aceasta reflectă înţelegerea noastră profundă a domeniului de securitate cibernetică, într-un peisaj în care cererea pentru servicii şi soluţii avansate de securitate a informaţiei este în continuă creştere. În acest context, suntem pregătiţi să răspundem eficient şi prompt nevoilor complexe de securitate cibernetică ale entităţilor din diverse sectoare economice. Prin urmare, rămânem fermi obiectivului nostru de a ne îmbunătăţi performanţa operaţională şi financiară pe parcursul acestui an, în special la nivel consolidat. Rezultatele generate în primul trimestru demonstrează faptul că suntem pe drumul cel bun pentru a înregistra o performanţă solidă în acest an, în concordanţă cu bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionarii noştri în cadrul AGA de la sfârşitul lunii aprilie a acestui an”, a declarat Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

În primul trimestru al anului, Safetech Innovations a semnat contracte recurente de monitorizare şi răspuns la incidentele de securitate cibernetică cu patru noi clienţi, precum şi un contract semnificativ, anunţat în luna februarie, cu o valoare de aproximativ 3,6 milioane de lei. În plus, compania a semnat trei contracte pentru proiecte pe fonduri europene cu o valoare totală de 4 milioane de lei, care se desfăşoară în cadrul unor consorţii multinaţionale la nivel european. În plus, Safetech Innovations a câştigat un nou proiect pe fonduri europene în valoare de 6,2 milioane de lei, care este aşteptat să fie semnat până la finalul lui T2 2024, informează sursa.

În ceea ce priveşte rezultatele la nivel consolidat, în primul trimestru din 2024, cifra de afaceri s-a ridicat la 11,9 milioane de lei, în creştere cu 99% comparativ cu primul trimestru din 2023, iar profitul net a înregistrat valoarea de 1,4 milioane de lei, o creştere de 409% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Rezultatele la nivel consolidat includ performanţa înregistrată de Safetech Innovations S.A. şi Safetech Innovations Global Services Limited (Safetech UK), entitate din Marea Britanie, potrivit comunicatului.

În primele trei luni ale acestui an, Safetech UK a înregistrat venituri de 0,2 milioane de lei. În 2024, strategia setată de conducerea Safetech Innovations pentru această entitate este de a se concentra pe atragerea unui volum mai mare de contracte, cu valoare mai mică pentru a creşte notorietatea brandului în această piaţă. De asemenea, concentrarea pe obţinerea contractelor de dimensiuni reduse favorizează o reacţie mai agilă la oportunităţile din această piaţă şi asigură un flux continuu de venituri, eliminând perioadele extinse de negociere şi demarare a proiectelor, aşa cum se întâmplă în cazul contractelor de dimensiuni mari, arată datele companiei.

Safetech Innovations este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 6 februarie 2023 şi se tranzacţionează sub simbolul SAFE, informează sursa.

EkoNews.ro

Articole Recente