Premier Energy: Suprasubscriere masiva a trasei micilor investitori

Premier Energy

EkoNews

Romcarbon subscrie acţiuni ale companiei energetice de până la 1,6 milioane de euro

Operaţiunea de piaţă se încheie la mijlocul acestei săptămâni

Micii investitori au suprasubscris masiv tranşa care le este destinată din oferta Premier Energy, în condiţiile în care, pentru primele trei zile de la demararea operaţiunii de piaţă au putut beneficia de un discount de 5% din preţul la care se va încheia oferta.

Astfel, la finele săptămânii trecute, retailul lansase ordine de cumpărare pentru circa 47 milioane de acţiuni ale companiei energetice, echivalentul unei suprasubscrieri de circa 550% faţă de numărul de titluri pe care le-ar primi în scenariul de bază, ce presupune vânzarea a aproape 7,19 milioane de acţiuni către micii investitori. Deoarece subscrierile au fost făcute la preţul maxim din ofertă, de 21,5 lei, valoarea ordinelor lansate până acum de investitorii de retail se ridică la circa un miliard de lei.

În ofertă, Premier Energy vinde până la 31,25 milioane de acţiuni (25 milioane de acţiuni noi şi 6,25 milioane de acţiuni existente) plus încă cel mult 4,68 milioane de acţiuni pentru stabilizare, 20% din titluri fiind destinate retailului şi 80% investitorilor instituţionali. Astfel, oferta se ridică la aproape 35,94 milioane de acţiuni. De asemenea, în cazul unui interes crescut din partea investitorilor, intermediarii pot suplimenta oferta cu 6,25 milioane acţiuni, conform informaţiilor din prospect.

Intervalul orientativ al preţului ofertei a fost stabilit între 19 lei şi 21,50 lei pe titlu, dar investitorii de retail subscriu la preţul maxim. Preţul final al operaţiunii va fi stabilit de instituţionali, care de obicei subscriu în ultimele zile ale ofertei. Perioada de subscriere se va încheia miercuri, 15 mai.

La finele săptămânii trecute, procesatorul de plastic Romcarbon Buzău a anunţat că boardul a aprobat subscrierea de acţiuni Premier Energy în valoare de până la 1,6 milioane de euro.

Potrivit informaţiilor din prospect, societatea va utiliza fondurile obţinute în cadrul Ofertei pentru a achiziţiona active de energie regenerabilă în România şi în Moldova, precum şi în vederea acoperirii cheltuielilor de capital realizate cu dezvoltarea de active de producere a energiei regenerabile.

În cazul în care oferta se va încheia cu succes, data estimată pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti este 27 mai, sub simbolul PE.

Premier Energy Group este una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est şi unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune. Grupul are peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare în România şi Moldova, împreună cu una dintre afacerile cu cea mai rapidă creştere în furnizarea de energie electrică din surse regenerabile în ambele ţări.

În România, Grupul este al treilea cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale cu peste 150.000 de puncte de consum. De asemenea, este cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie electrică din Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum şi peste 840.000 de clienţi, deservind aproximativ 70% din populaţia Moldovei. În urma achiziţiei CEZ Vânzare în România, Premier Energy Group deserveşte în total un număr de aproximativ 2,4 milioane de clienţi de energie electrică şi gaze naturale în România şi Moldova (o creştere de aproximativ 1,4 milioane), majoritatea fiind clienţi casnici şi întreprinderi mici.

Premier Energy Group a fost înfiinţată în 2012, a intrat pe piaţa gazelor naturale din România în 2013, iar pe piaţa energiei electrice din Republica Moldova în 2019. Compania este deţinută integral de EMMA Capital, care are una dintre cele mai experimentate echipe de investiţii din Europa Centrală şi de Est şi Europa de Sud-Est, cu o creştere puternică şi o tradiţie în crearea de valoare, precum şi un model consacrat de operaţiuni în domeniul investiţiilor.

În anul încheiat la 31 decembrie 2023, grupul a generat venituri consolidate de 912 milioane de euro, profit net de 78,8 milioane de euro şi EBITDA ajustat de 127,7 milioane de euro.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Economie: Bursa Piata Capital

Articole Recente