ROCA X anunță alte investiții strategice și încheie primul trimestru cu o ieșire semnificativă.

ROCA X

EkoNews

Într-o comunicare a companiei care a fost trimisă în redacție, ROCA X Venture Capital anunță sfârșitul 2023 și un prim trimestru din 2024 sunt extrem de activi într-un context în care investițiile în startup-uri tehnologice au stagnat în ultimii doi ani și sentimentul de precauție a fost predominant în sectorul capitalului de risc. Prima ştire importantă este achiziţionarea de informaţii CODA, un startup românesc specializat în soluţii de securitate cibernetică, de către PDQ, o importantă companie americană de software, cu produse complementare cu CODA şi operaţiuni globale, conform sursei.

Cu această achiziţie strategică, PDQ a anunţat de asemenea lansarea Detectivului PDQ, o soluţie inovatoare dezvoltată cu ajutorul Serviciului de Informaţii al AOD, pentru scanarea şi gestionarea vulnerabilităţilor software-ului, adaugă sursa citată.

Una dintre primele întreprinderi alese și identificate de echipa ROCA X în 2019 este CODA Intelligence. Echipa CODA avea doar un produs minim viabil la momentul respectiv. Având în vedere intențiile fondatorilor de a dezvolta un produs care vizează în principal piața SUA, finanțarea sindicalizată a fost necesară având în vedere etapele incipiente ale start-up-ului. ROCA X, care a cooptat cu alți coinvestitori de încredere, a inițiat această finanțare, conform informațiilor companiei.

Această existenţă semnificativă de la un startup susţinut într-un stadiu incipient, potrivit comunicatului, la mai puţin de cinci ani de la înfiinţarea fondului şi demonstrează capacitatea ROCA X de a identifica nestemate nepolitate şi de a cultiva un portofoliu de startup-uri cu potenţial de creştere exponenţial. Această ieșire confirmă, de asemenea, potențialul pieței românești și, mai important, angajamentul nostru de a ne menține promisiunea față de investitorii noștri, RIR care rezultă din această tranzacție fiind de 50%,” Alexandru Bogdan, CEO ROCA Xsaid. “Suntem încântaţi să sărbătorim încă o ieşire din impact şi suntem mândri că am jucat un rol important în extinderea serviciilor de informaţii ale CODA în securitatea cibernetică,” a afirmat compania.

După o perioadă de precauţie, ecosistemul de pornire prezintă semne de optimism. ROCA X face, de asemenea, alte investiții în startup-uri în portofoliul său în primul trimestru al acestui an, demonstrând angajamentul continuu al VCC român de a încuraja utilizarea tehnologiei perturbatoare să aibă un impact pozitiv asupra societății și de a contribui la creșterea ecosistemului startup-urilor, rapoartele sursă.

ROCA X, o companie care se află deja în portofoliul ROCA X, a avut ca investitor principal Fondul Holt IntersXion din Canada, un VC, specializat în sectorul de întreprinderi și fintech, în care FilmChain este o întreprindere, o companie care se află deja în portofoliul ROCA X. Alţi reprezentanţi ai industriei, cum ar fi TechAngels România, DeBa Ventures, Hearst etc., au participat la runda de finanţare de 3 milioane de dolari (2,3 milioane de lire), iar runda este încă deschisă pentru un bilet de 0,5 milioane de dolari pentru investitorii dispuşi. Filmchain este o companie de tehnologie financiară (fintech), cu sediul la Londra, fondată de doi români, specializată în gestionarea veniturilor în timp real din industria cinematografică, televiziune și gambling internațional.

ROCA Fondul X a efectuat runde de finantare pentru iFactor si Munevo pentru a sprijini planurile lor de crestere in acest prim trimestru. “La ROCA X, credem că tehnologia perturbatoare poate transforma societatea şi adăuga valoare,” spunem noi. De aceea, în ultimele 12 luni, am continuat să sprijinim companiile care au dat dovadă de reziliență prin investiții totale în valoare de 1,5 milioane de euro, care reprezintă un procent considerabil din dimensiunea fondului nostru în companii precum Bunnyshell, Kinderpedia, Milluuu, Medicai, Rayscape și Munevo, împreună cu investitorii existenți și noi, contribuind în același timp cu cunoștințele – cum și mentorat,” a adăugat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X, informează compania.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Economie: Bursa Piata Capital

Articole Recente