Oamenii lui Biden, mesaj TRANSANT pentru Netanyahu. Casa Albă taie elanul primului ministru israelian

Biden

Într-o declaraţie emisă de sâmbătă seara până duminică în urma atacurilor, Biden a afirmat că i-a spus lui Netanyahu că Israelul “a demonstrat o remarcabilă abilitate de a se apăra şi de a învinge chiar şi atacuri fără precedent.” “

Netanyahu și Biden nu au discutat despre un potențial răspuns israelian sau despre implicarea SUA în declarație.

Credem că Israelul este liber să acționeze în Siria sau în altă parte pentru a se proteja și apăra. Aceasta este o politică de lungă durată şi rămâne, dar nu, nu ne imaginăm să participăm la aceasta,” a declarat un înalt oficial al administraţiei SUA.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat duminică în “This Week” la televiziunea ABC că ţara va continua să sprijine Israelul în timp ce se opune Iranului.

Când a fost întrebat dacă Statele Unite vor susţine oprimarea Israelului în Iran, Kirby a răspuns că “angajamentul nostru este ferm să apărăm Israelul şi să ajutăm Israelul să se apere.” ”

“Şi aşa cum a afirmat frecvent preşedintele, nu urmărim un război mai amplu în regiune,” a afirmat preşedintele. Nu căutăm un război cu Iranul,” a adăugat Kirby.

Nu anticipăm o creştere a tensiunilor din zonă. Nu căutăm un conflict mai larg. Şi cred că mă opresc aici,” a spus Kirby.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Realitatea Extern

Articole Recente