Pedro Sánchez se Retrage Temporar din Funcția de Premier al Spaniei pe Fondul unui Scandal Legat de Soția Sa

Retrage

Pedro Sánchez se retrage temporar din funcția de Premier al Spaniei pe fondul unui scandal legat de soția sa

Într-o declarație, liderul spaniol a spus că trebuie să decidă urgent „dacă ar trebui să continui să conduc guvernul sau să renunț la această onoare”.

Instanța a declarat că răspunde la cererile de corupție împotriva lui Begoña Gómez. Sánchez a spus că soția sa își va apăra onoarea și va colaboral cu sistemul judiciar.

Plângerea împotriva Begomiri Gómez a fost făcută de militanții anticorupție Manos Limpias (Mâini curate), care au luat parte la o serie de dosare judiciare importante în ultimii ani. Sunt conduși de un bărbat legat de extrema dreaptă.

Premierul spaniol a declarat că va lua o decizie cu privire la viitorul său în fața presei luni, 29 aprilie, după ce a reflectat dacă merită să rămână în funcție „în ciuda noroiului” în care dreapta și extrema dreaptă încearcă să transforme politica.

Într-o declarație , Sánchez s-a plâns de o „strategie de hărțuire” de-a lungul a luni de zile, menită să-l slăbească din punct de vedere politic și personal, vizând-o pe soția sa. Instanța nu a oferit detalii cu privire la acuzațiile împotriva Begoniei Gómez, în afară de a spune că a început investigarea acuzațiilor de trafic de influență și corupție pe 16 aprilie.

Cu toate acestea, site-ul El Confidencial a declarat miercuri că ancheta analizează legăturile ei cu companii private care au obținut bani guvernamentali sau contracte publice.

EkoNews.ro

Articole Recente