Operațiune Amplă de Combatere a Terorismului în Sydney: Cinci Tineri Inculpați și Arestări Multiple

Sydney

Operațiune Amplă de Combatere a Terorismului în Sydney: Cinci Tineri Inculpați și Arestări Multiple

“Cinci tineri au fost inculpaţi în timp ce echipa comună de combatere a terorismului (JCTT) Sydney continuă să-i investigheze pe asociaţii presupusului delincvent care a comis atacul de la biserica din Wakeley”, o suburbie a oraşului Sydney, a anunţat poliţia federală.

Peste 400 de poliţişti din poliţia din statul New South Wales şi din poliţia federală au pus în aplicare, miercuri, 13 mandate de percheziţie în oraşul Sydney. În urma prechezițiilor, 7 adolescenţi au fost arestaţi. Alte 5 persoane, între care 2 bărbaţi şi 3 adolescenţi, au ajutat poliţia în timpul anchetei, se precizează în comunicat.

Doi adolescenţi de 17 şi respectiv 14 ani au fost inculpaţi pentru deţinerea sau controlul de material extremist violent obţinut sau accesat folosind o formă de comunicare electronică. Alţi doi adolescenţi de 16 ani au fost inculpaţi pentru conspiraţie în pregătirea sau plănuirea unui act terorist, în timp ce un alt minor de 17 ani a fost acuzat de aceeaşi infracţiune şi de deţinerea unui cuţit într-un loc public.

Mai multe obiecte, între care material electronic, au fost confiscate în urma operaţiunii poliţiei.

Săptămâna trecută, un adolescent de 16 ani a fost inculpat pentru terorism în legătură cu înjunghierea a doi bărbaţi într-o biserică creştină asiriană din Sydney pe 15 aprilie. Un bărbat de 53 de ani a suferit răni grave la cap în timpul atacului cu armă albă, în timp ce un bărbat de 39 de ani a suferit tăieturi şi o rană la umăr atunci când a încercat să intervină. Adolescentul de 16 ani, care a fost imobilizat de enoriaşi, a fost arestat.

Declararea unei infracţiuni act de terorism îi asigură poliţiei atribuţii suplimentare în timpul anchetei pentru a stabili dacă persoana respectivă a acţionat de una singură sau în cadrul unei grup, notează dpa, potrivit sursei citate.

EkoNews.ro

Articole Recente