Un pas mai aproape de inaugurarea A0 Sud: AKTOR a montat secţiunea centrală a viitorului pasaj peste A1 – FOTO

AKTOR

După cum se poate vedea în imaginile de mai jos, procesul de montare a celor şase grinzi metalice, fiecare cântărind 25 de tone, a început vineri dimineaţa şi s-a încheiat sâmbătă după-amiază. Următoarea operațiune este sudarea grinzilor și a structurii, planificată pentru următoarele 10-11 zile. După finalizare, pasajul de deasupra A1 va cântări peste 540 de tone și va necesita 5 tone de vopsea protectoare, potrivit lui Bogdan Mezei, manager de proiect al șantierului Aktor de pe L3 A0 Sud.

În plus, au fost necesare peste 10.000 de yarzi lineari de cablu de sudură pentru construcţii, care este aproape aceeaşi ca întreaga lungime a plajei din Mamaia şi Navodari.

Pentru această operaţiune, traficul rutier a fost deviat către Autostrada A 1 Bucureşti – Piteşti km. 18 pe curelele laterale construite chiar pe marginea autostrăzii A1, aşa cum a fost anunţat vineri de CNAIR. Se preconizează ridicarea restricțiilor de trafic pe 26 aprilie.

Imagine

În paralel, Aktor lucrează pe toate cele 11 structuri, poduri și traverse, stabilește grinzile metalice și pe pasajul CFR, efectuând cele mai recente lucrări pentru terase, foi stratul BSC. În plus, constructorul a început lucrările de pavaj.

Peste 500 de muncitori și ingineri de toate specializările, cu aproximativ 270 de echipamente și mașini, cum ar fi excavatoare, buldozere, macarale grele, burghie beton, mașini de foraj podea pentru lucrări de fundație, și camioane, locul de muncă 24 / 7 acolo, în peisajul plat din sud-vestul Bucureștiului, pe o bandă de 18 km pietriș și murdărie, astfel încât să puteți conduce în toamna pe o autostradă care va evita traficul sufocant în capitală.

Producătorul elen își menține încă termenul de eliberare pe piață în septembrie 2024.

Aktor România dezvoltă mai multe proiecte semnificative în țară, cum ar fi reabilitarea și modernizarea secțiunii feroviare Apata-Cata, parte a liniei feroviare Brașov-Sighișoara, în consorțiu cu Alstom și Arcada.

Aktor Construction este membru al Grupului Intrakat, lider în Grecia în construcţia, infrastructura, concesiunile / parteneriatele public-privat (PPP), sursele regenerabile de energie (RES), stocarea energiei, dezvoltarea imobiliară, proiecte de mediu şi tehnologii digitale, cu o prezenţă semnificativă în Europa de Sud-Est, enumerate la Bursa de Valori din Atena în 2001.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Realitatea Travel

Articole Recente