Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

Pavlova

Iata cum se prepara Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant:

Albusurile trebuie tinute la temperatura camerei.

Intr-un vas incapator, se pun albusurile, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se incepe mixarea si se continua pana cand albusurile capata volum si devin o spuma alba. Se incorporeaza treptat zaharul, alternad cu zeama de lamaie si mixand in continuare. Cand se obtine o bezea ferma si lucioasa este semn ca zaharul este bine incorporat. Se adauga amidonul si se mai mixeaza putin.

Se pregateste o tava de copt cu hartie.

Se ia cu ajutorul unei spatule din bezea si se formeaza discuri groase de bezea care se aranjeaza sub forma dorita, lasand un locas in mijloc.

Se coc in cuptorul preincalzit, la 120 grade C, timp de 20 minute, apoi se reduce temperatura la 100 grade C si se continua coacerea inca 40 – 50 minute, posibil si mai mult, in functie de cuptor si de cat de mari sunt discurile formate.

Daca nu sunteti siguri ca bezeaua s-a copt corect, puteti atinge usor exteriorul si sa vedeti daca este suficient de tare sau mai trebuie lasata.

Dupa coacere, se opreste focul, se intredeschide usa cuptorului si se lasa acolo inca 10-15 minute, cat sa se tempereze.

Se scoate apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca de tot.

Pentru crema, treaba este foarte simpla.

Smantana se mixeaza bine pana capata consistenta, se adauga zaharul pudra si vanilia, apoi se incorporeaza branza mascarpone.

Bezeaua se umple cu crema si se decoreaza cu fructe proaspete.

Poti incerca si reteta de Pavlova cu crema de lamaie, Pavlova cu crema de whisky sau Pavlova cu ciocolata.

Pofta buna!

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

Articole Recente