Chiftele de post din linte – Reteta gustoasa si usoara

Cum se prepara aceste Chiftele de post din linte – Reteta gustoasa si usoara

Puneti lintea verde de seara la inmuiat in apa calda. A doua zi o scurgeti, o puneti la fiert, cu putina sare si piper, cam 10 minute de cand incepe sa clocoteasca. O rasturnati intr-o sita, puneti si lintea din conserva. Mai apasati cu dosul unei linguri sa se scurga bine.

Morcovul il descojiti si il dati pe razatoarea mica. Ceapa verde o taiati rondele. Mararul si patrunjelul verde le tocati marunt. Painea o inmuiati in apa, apoi o stoarceti bine intre maini si o faramitati cu mainile.

Puneti intr-un bol verdeata tocata cu ceapa, painea, morcovul, presarati legumele uscate, sare, piper si boia. Lintea scursa o pasati, dar nu de tot, nu o faceti pasta. Puneti lintea in bol peste verdeata, adaugati pesmetul si usturoiul curatat si pisat. Amestecati bine toata compozitia.

Asezati hartie de copt intr-o tava mare, o ungeti cu putin ulei. Luati bucati din compozitie, formati bile si le aplatizati, le faceti cat de mari va doriti. Mie mi-au iesit 30 de bucati! 

Introduceti chiftele in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 40 de minute. Dupa 20 de minute le intoarceti, cu atentie pentru ca sunt fragile cat sunt fierbinti. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Le pastrati intr-o caserola acoperita, la rece. Se servesc cu legume proaspete, mustar, o salata verde.

PS: Puteti folosi doar linte fiarta de la conserva, eu am avut si la punga si doream sa o consum.

Incercati si reteta de Chiftelute din legume la cuptor sau varianta de Chiftele cu ciuperci si soia, foarte gustoase si satioase.

Va recomandam si reteta de Chiftele de dovlecei cu feta.

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

Articole Recente

EkoNews