Cum se prepara acesti Covrigi cu semințe – Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază:
Pune făina într-un bol și adaugă praful de copt și sarea. Amestecă ușor, apoi adaugă kefirul și iaurtul. Frământă bine toate ingredientele până obții un aluat omogen și nelipicios. Dacă este nevoie, poți adăuga 1-2 lg de făină la frământat.
Scoate aluatul pe blatul de lucru ușor înfăinat și împarte-l în 8 porții egale. Modelează fiecare bucată sub formă de sferă, apoi fă o gaură în mijloc. Procedează la fel cu celelalte porții, apoi așază covrigii în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt.
Unge-i cu ou bătut, apoi presară semințe.
Coace covrigii în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 35 de minute sau, în funcție de cuptor, până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă covrigii la răcit.
Îi poți servi după bunul plac. Noi îți recomandăm să îi servești cu cremă de brânză, somon afumat, avocado și un ou posat. Sunt grozavi!
Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel