Cum se prepara Crema catalana – Reteta unui deliciu usor si rapid:
Intr-o cratita, incalzeste laptele, coaja de lamaie si batonul de scortisoara la foc mic, pana cand incepe sa fiarba. Apoi, lasa-l sa stea la infuzat timp de 10-15 minute, astfel incat laptele sa se impregneze cu aromele.
Intre timp, intr-un bol, amesteca galbenusurile cu zaharul, amidonul si extractul de vanilie, pana cand obtii o compozitie omogena si cremoasa.
Dupa ce laptele s-a infuzat, strecoara-l pentru a elimina coaja de lamaie si batonul de scortisoara.
Toarna laptele treptat peste amestecul de galbenusuri, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
Pune din nou pe foc si gateste, amestecand constant, pana cand crema se ingroasa suficient si atinge consistenta dorita. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 5-7 minute.
Dupa ce crema s-a ingrosat, toarna-o in boluri sau forme individuale si las-o sa se raceasca la temperatura camerei.
Acopera fiecare bol cu folie de plastic si pune-le la frigider timp de cel putin 2-3 ore sau pana cand crema se raceste complet si capata consistenta dorita.
Inainte de a servi, presara zahar brun uniform peste suprafata fiecarei creme catalane si caramelizeaza-l cu ajutorul unui arzator de bucatarie pana cand se formeaza o crusta crocanta.
Garniseste cu fructe sau lasa simplu.
Serveste crema catalana imediat, bucurandu-te de contrastul perfect dintre cremozitatea delicata a cremei si crusta crocanta si caramelizata de zahar.
Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel