LPCAMM2, noua tehnologie care vrea să revoluționeze memoria laptop-urilor

LPCAMM2
LPCAMM2 este un nou standard de memorie pentru laptopuri, dezvoltat de Micron și Lenovo, care promite să simplifice procesul de actualizare și reparare a memoriei în dispozitivele portabile. Noul standard utilizează cipuri LPDDR (Low-Power Double Data Rate) și este conceput pentru a fi modular, reparabil și ușor de actualizat.

În prezent, din motive de spațiu și performanță, memoria RAM din laptopuri este adesea lipită pe placa de bază, ceea ce face imposibilă adăugarea de memorie suplimentară. În cazul SoC-urilor Apple din seria M, memoria RAM este integrată în cip și este accesibilă atât pentru CPU, cât și pentru GPU, oferind un transfer de date mai rapid, dar limitând posibilitățile de upgrade.

Cu LPCAMM2, utilizatorii vor putea adăuga sau înlocui RAM pe măsură ce necesitățile lor evoluează. Acest standard modular permite gestionarea datelor pe două canale separate simultan, similar cu două module de memorie separate într-un sistem tradițional. Astfel, LPCAMM2 oferă performanțe comparabile cu cele ale două module SO-DIMM convenționale, dar ocupă mai puțin spațiu și generează mai puțină căldură.

Specificații și performanțe LPCAMM2

Micron Technology a anunțat că va fi disponibil în module de memorie de la 16GB până la 64GB. Noua tehnologie LPDDR5X permite atingerea unor viteze de până la 9600Mbps, comparativ cu viteza maximă de 5600Mbps a modulelor DDR5 SODIMM curente. De asemenea, LPCAMM2 este proiectată să consume cu până la 61% mai puțină energie și să ofere o performanță cu până la 71% mai bună pentru sarcini esențiale, cum ar fi navigarea pe web și conferințele video.

În prezent, există un singur laptop lansat cu această nouă tehnologie, iar datele sunt încă limitate pentru a confirma toate avantajele declarate ale LPCAMM2.

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente