Prajitura cu magiun si nuci

magiun

Mod de preparare Prajitura cu magiun si nuci:

Aluat pentru Prajitura cu magiun si nuci:

Intr-un vas mixam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul il impartim in 3. Intindem cu sucitorul doua treimi din aluat, la dimensiunea si forma tavii pe care o vom folosi. Eu am folosit o tava mica de 20 cm diametru. Transferam in tava tapetata cu hartie de copt, ridicand putin aluatul pe margine, formand o bordura. Punem magiunul de prune, acoperim cu un strat de nuca tocata. Din restul de aluat facem un grilaj cu care acoperim prajitura.

Dam dava la cuptor la foc mediu pana aluatul se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Daca va place combinatia de gem si nuca sa incercati si Prajitura cu nuca si gem.

Prajitura clasica pe care o stiti sub denumirea de “Prajitura chinezoaica” o recomandam celor care prefera prajiturile cu nuca

Articol preluat de pe: Bucataras - Food & Travel

Articole Recente