Spotify crește prețul abonamentului Premium. Cât vor trebui să achite utilizatorii pentru a asculta muzică fără reclame

Spotify

Spotify se pregătește să implementeze o nouă creștere de preț a abonamentului său Premium, conform informațiilor apărute într-un raport recent. Aceasta va fi a doua majorare de preț în decurs de un an, urmând să fie aplicată în mai multe țări, inclusiv Marea Britanie și Statele Unite.

Totuși, nu există informații dacă prețul abonamentului se va modifica și pentru utilizatorii români. În prezent, un abonament premium în România este oferit la prețul de 24 RON lună, în timp ce un abonament duo, disponibil pentru doi utilizatori, are un preț de 31 RON/lună. Abonamentul de familie, ce permite până la șase conturi, este oferit pentru 38 RON/lună.

Deși Spotify nu a confirmat oficial aceste schimbări, rapoartele indică o creștere iminentă a costurilor abonamentului. În iulie 2023, prețul abonamentului Premium a crescut de la 10 dolari la 11 dolari pe lună, iar acum se preconizează o nouă creștere de aproximativ 2 dolari.

De ce vrea Spotify să scumpească abonamentele Premium

Motivul principal al acestei ajustări pare să fie legat de introducerea noii biblioteci de cărți audio în oferta platformei, care se adaugă la muzică și podcast-uri, scrie The Verge.

Potențialii abonați care nu sunt interesați de cărți audio ar putea avea opțiunea de a alege un plan alternativ, dedicat doar muzicii și podcast-urilor, la prețul actual de 11 dolari – menținând astfel costul inițial al abonamentului Premium.

Raportul sugerează, de asemenea, că Spotify ar putea introduce mai multe niveluri de abonament pentru a diversifica oferta.

Printre acestea s-ar putea număra și un serviciu cu suport audio Hi-Fi, aflat în dezvoltare de mai mulți ani, și un abonament exclusiv pentru cărți audio, lansat recent la prețul de 10 dolari.

Implementarea acestor schimbări vine într-un context în care mai multe servicii de streaming au ajustat recent prețurile, ca răspuns la creșterea costurilor de operare și investițiile în conținut. Până în prezent, Spotify oferă un singur tip de abonament Premium, alături de versiunea gratuită suportată de reclame, care include mai multe restricții.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente