Vacanţele greceşti vor fi mai scumpe anul acesta. Ceea ce îi aşteaptă pe români în destinaţiile lor preferate

greceşti

Vacanţele greceşti vor fi mai scumpe anul acesta. Ceea ce îi aşteaptă pe români în destinaţiile lor preferate

Primul sezlong va fi asigurat la o distanţă de cel puţin 4 metri de mare, potrivit primului ministru grec.

Prețurile unui scaun ar putea crește cu cel puțin 10% în această vară, deoarece vor fi mai puține.

Oamenii de afaceri de pe litoral pretind că acest lucru va afecta, de asemenea, băuturile vândute la baruri de plajă, ceea ce va crește prețurile cu aproximativ 50 de cenți sau chiar un euro.

Doar 30% din suprafaţa plajelor greceşti va putea fi folosită de scaunele solare începând din această vară. Această decizie a fost luată ca răspuns la numeroasele plângeri ale turiştilor care pretindeau că spaţiul liber al plajei era invadat de şezlonguri. Restul de 70% din plajă va rămâne deschisă vizitatorilor care preferă să folosească propriul prosop pe nisip.

Va fi nevoie de o distanţă minimă de 4 metri între linia de apă şi rândul de scaune pentru a asigura confortul turiştilor şi pentru a preveni supraaglomerarea. Această iniţiativă va contribui la transformarea plajelor greceşti într-un mediu mai aerisit şi mai plăcut.

Costul cazării pentru combaterea schimbărilor climatice

Schimbările nu se opresc aici. Turiştii care călătoresc în Grecia între martie şi octombrie vor primi un cost suplimentar pentru cazare. Acesta variază în funcție de categoria de clasificare a hotelului, între 1 și 10 EUR pe noapte. Cei care aleg să locuiască într-un apartament de vacanţă vor primi un preţ fix. 5 euro pe noapte. Această taxă, care a fost aplicată pentru prima dată, vizează strângerea de bani pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice. Este un pas crucial în eforturile Greciei de a-și proteja mediul și patrimoniul natural.

EkoNews.ro

 

Articol preluat de pe: Realitatea Travel

Articole Recente