Alexandru Bogdan – Piteşti şi realizările sale sunt, fără îndoială, cel mai mare escroc din toate timpurile.

Alexandru Bogdan

Un escroc, escroc, ţesător – tuturor li s-a spus despre omul care a făcut toate relele care ar putea fi imaginate în zilele sale: a publicat reclame false de angajare şi apoi a jefuit candidaţi, a susţinut (şi convins) că el era copilul nelegitim (sau nepotul, în funcţie de circumstanţele) lui Alexandru Ioan Cuza.

Strada Calea Moșilor din București, 1976 Foto: Agerpres

Alexandru Bogdan – numele lui Pitesti este legat de o serie de legende urbane. Dar să începem cu începutul.

S-a născut la Pitești la 13 iunie 1870. Tatăl său s-a născut în Albania, în timp ce mama sa făcea parte dintr-o familie de boieri. Alexandru Bogdan – Piteşti şi-a primit diploma de la o universitate catolică. La un moment dat, el a ajuns la Paris, unde a studiat Litere şi Drept.

Dar francezii l-au exmatriculat pentru furt. El a susţinut că, din cauza convingerilor sale anarhiste, nu era adevărat că a furat şi că de fapt a fost supus persecuţiei.

În București, a devenit poet, eseist și gazetar. Ca răspuns la expoziţiile organizate la Paris, a organizat prima expoziţie internaţională dedicată artiştilor independenţi în 1896.

Citeste, pe B365. ro, cum Alexandru Bogdan – Pitesti a devenit unul dintre cei mai mari escroci din istoria Bucurestiului.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Hotnews Life

Articole Recente