Harvey Weinstein a fost spitalizat. „Are o mulţime de probleme”

Harvey Weinstein

Fostul producător de film Harvey Weinstein a fost spitalizat la doar câteva zile după ce condamnarea sa pentru viol din 2020 în New York a fost anulată, a declarat avocatul său, conform BBC, citat de News.ro.

Harvey WeinsteinFoto: zz-NPX-Star Max-IPx / Associated Press / Profimedia

Arthur Aidala a declarat că acesta a fost mutat vineri la un spital din Manhattan. El rămâne în închisoare după ce a fost condamnat separat pentru viol în Los Angeles.

Aidala a spus că clientul său a devenit „o epavă în ceea ce priveşte sănătatea”.

„Se pare că are nevoie de mult ajutor, din punct de vedere fizic. Are o mulţime de probleme”, a declarat el pentru AP.

Ulterior, într-o declaraţie pentru CBS, partenerul american al BBC, Aidala a spus că Weinstein a fost dus la spital după ce Departamentul de corecţie din New York a stabilit că are nevoie de „asistenţă medicală imediată”.

„Lui Harvey i se efectuează o multitudine de teste şi este ţinut sub observaţie”, a spus el.

Un purtător de cuvânt al departamentului de corecţie a declarat că Weinstein a rămas în custodie la Spitalul Bellevue.

El a fost mutat vineri în complexul penitenciar Rikers Island de la Penitenciarul Mohawk, unde se afla din 2023.

Avocaţii lui Weinstein au declarat anterior că fostul producător de film are o serie de probleme de sănătate, inclusiv diabet, apnee în somn şi probleme care îi afectează inima şi ochii. În 2020, el a petrecut cinci zile în spital din cauza unor probleme cardiace continue şi dureri în piept.

Aidala a declarat că este programat să se întâlnească cu Weinstein luni, înainte de înfăţişarea sa în instanţă miercuri, relatează Associated Press.

La începutul săptămânii, Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea lui Weinstein pe motiv că acesta nu a avut parte de un proces echitabil, afirmând că procurorii în cazul crucial #MeToo au chemat martori femei care au pretins că Weinstein le-a agresat sexual, dar ale căror acuzații nu au făcut parte din rechizitoriul întocmit împotriva sa.

Instanţa a spus că acest lucru a însemnat că a fost judecat pe nedrept pentru comportamentul din trecut şi a ordonat un nou proces.

La procesul său din 2020, Weinstein a fost condamnat pentru că a agresat-o sexual pe fosta asistentă de producţie Mimi Haleyi în 2006 şi pentru că a violat-o pe Jessica Mann, o fostă actriţă, în 2013. El a fost condamnat la 23 de ani de închisoare.

Echipa de apărare a lui Weinstein a declarat că relaţiile sexuale dintre producătorul de film şi acuzatoare au fost consensuale.

Articole Recente