Bunuri second-hand aduse din Belgia, Germania şi Italia s-au dovedit la frontieră a fi deşeuri

second-hand

Aproximativ 35 de tone de produse second-hand, după cum au fost declarate în acte, aduse din Belgia, Germania şi Italia, s-au dovedit a fi deşeuri, în urma verificărilor făcute de autorităţile române la frontiera de vest, potrivit Agerpres.

Cele patru automarfare în care erau încărcate, conduse de români, au fost verificate la intrarea în ţară prin Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, şoferii transportau 35.100 kilograme de deşeuri, declarate în acte ca fiind mobilier second-hand şi electronice/electrocasnice, bunuri ce urmau să fie descărcate la firme din ţara noastră.

“Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentaţilor Protecţiei Consumatorului, stabilind faptul că şoferii nu deţin documente complete necesare importului de deşeuri”, se arată în comunicat.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să se întoarcă la expeditorii din cele tre ţări.

EkoNews.ro

Articole Recente