CSM, mișcare de ultimă oră în cazul în care judecătorul lui Vlad Pascu este suspendat din dosarul “2 mai”

CSM

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat miercuri, 17 aprilie 2024, sesizarea Inspecției Judiciare privind propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare.

Decizia privind propunerea de suspendare a mandatului este amânată cu o săptămână, potrivit unor surse judiciare, pentru a proteja dreptul judecătorului Popoviciu Ioana Ancuţa de a-şi apăra cazul.

Acesta a aprobat Consiliul Superior al Magistraturii – rolul Secţiunii în materie disciplinară la 16 aprilie 2024, la ora 15:07, precum şi cererea de control judiciar a Curţii Supreme a Magistraturii de a o suspenda pe dna Popoviciu Ioana Ancuţa – judecător la Curtea Mangalia în conformitate cu articolul 52 din Legea nr. 305/ 2022 privind Consiliul Superior al Magistraţiei.

Termenul limită de rezoluție pentru rezoluție la 17 aprilie 2024 la ora 10:00 a fost stabilit de către secțiunea pentru judecători în materie disciplinară, care a fost aprobată prin Hotărârea nr. 122 din iunie 2023, care prevede că cererea de inspecție judiciară privind suspendarea din funcție a magistratului se soluționează urgent.

La 16 aprilie 2024, la 15:55, citaţia emisă în dosar a fost comunicată judecătorului Popoviciu Ioana Ancuţa şi o copie a lucrării.

Cererea a fost înregistrată la judecătorul Popoviciu Ioana Ancuţa la 17 aprilie 2024, la ora 8:00.

La data hotărârii din 17 aprilie 2024, Secțiunea pentru judecători în materie disciplinară a autorizat, în temeiul articolelor 13 și 222 din Codul de procedură civilă, o cerere de amânare a cauzei formulată de judecătorul Popoviciu Ioana Ancuța pentru a-și garanta dreptul la apărare, stabilind o nouă perioadă de judecată la 24 aprilie 2024 la 11: 00, “se face în comunicatul CSM.

Reamintim că Inspecţia Judiciară a anunţat la 16 aprilie 2024 că “sectiunea pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a fost trimisă secţiunii din Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare.” ”

Pe 2 mai, Ioanna Ancuţa Popiviciu a judecat dosarul incidentului, caz în care Matthew Vlad Pascu a fost dat în judecată. Unul dintre apărătorii familiilor îndurerate, avocatul Adrian Cuculis de la Baroul Bucureşti, a declarat cu privire la decizia judecătorului Popovici că acest lucru ar putea duce la reluarea cazului “de la 0.” ”

“Cazul 2 mai ar putea fi reluat de la 0”

Decizia CSM privind sugestia de suspendare a judecătorului din cauza Vlad Pascu, menționată în cauza 2 mai, ar schimba întregul proces. Aceasta ar însemna că următorul proces complet investit în soluționarea cazului 2 mai ar trebui să vină și să redea pe deplin toate dovezile furnizate de această cerere pentru modificarea formei juridice a actului.

Aceasta înseamnă că ar exista o șansă nouă, reală de a judeca efectiv cazul și, spunem noi, o cerere corectă și corectă de intrare în procedura prescurtată simplificată, care s-ar putea schimba odată ce un nou proces complet a reluat acest caz și ar lua în considerare, corect și consecvent, atât cererea noastră pentru o schimbare a faptului acestei infracțiuni, acea crimă, acea crimă de crimă, acea crimă de moarte, acel fapt de moarte și această cerere pentru o schimbare a faptului acestei infracțiuni.

Cu toate acestea, trebuie să recunosc, de asemenea, că în acest moment, atât deciziile Curţii Constituţionale, cât şi cele ale Curţii Supreme demonstrează foarte clar că o instanţă completă care este investită în soluţionarea cauzei trebuie să fie aceeaşi hotărâre deplină care, dacă este necesar, ia decizia de a decide faptele cauzei şi că o instanţă completă care este investită în această cauză trebuie să fie aceeaşi hotărâre integrală care, să spunem, o instanţă completă care examinează cazul şi determină rezultatul trebuie să fie exact acelaşi judecător care, în practică, a condus

Sau, în cazul de faţă, având în vedere faptul că la 18 aprilie ar fi fost ultimul proces în cazul 2 mai, atâta timp cât CSM a ordonat concedierea judecătorului Popoviciu din funcţie, aceasta ar însemna că întreaga perioadă de probă şi procedura ar fi fost readministrată de la zero, şi anume că probabil va trebui să ne ocupăm de schimbarea totală a circumstanţelor sau, mai precis, că ar trebui să ne ocupăm de o răsturnare în cazul 2 mai, “avocatul explicat Adrian Cuculis.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Social

Articole Recente