Dă viaţă. Ce se întâmplă în prezent cu cel mai nou spital din România?

spital

Aproape 2.200 de zile. Asociaţia “Give Life” a trebuit să înceapă de la zero pentru a crea o instituţie de sănătate cu cele mai înalte standarde. În acest timp, 12 miniştri au mers la Ministerul Sănătăţii.

La 10 aprilie 2024, clădirea cu nouă etaje, situată pe tărâmul Spitalului Marie Curie din Capitală, a început să-i întâmpine pe pacienții mici, după săptămâni de întâlniri între Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și fondatorii “Give Life,” Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu.

Deși spitalul a fost terminat până la sfârșitul anului trecut, târgul birocratic și lipsa de acțiune a guvernului au întârziat relocarea unor secțiuni ale clădirii. În miile de documente care trebuiau predate de ONG-uri și preluate de stat, transferul s-a împiedicat. Grămada de hârtie pe care pacientul a primit-o la cheie a fost folosită ca scuză pentru ca statul să nu preia controlul asupra spitalului.

Primele zile de operare au fost experienţe emoţionale atât pentru Duscatu, Gheorghiu, cât şi pentru personalul spitalului. Imaginile pacienţilor tineri care au fost aduşi acolo au fost redistribuite pe Facebook. Pentru mulți români, ele sunt dovada că putem spera, că putem face lucruri mari împreună, lucruri pe care statul ar trebui să le facă, dar care, iată, nu le face.

Citiţi articolul complet despre Panorama.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Sanatate Hotnews

Articole Recente