Solidaritate la Cluj: Peste 700 de donatori de sânge în campania UBB

donatori

Peste 700 de clujeni s-au alăturat campaniei de donare de sânge derulate de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în perioada 8 – 12 aprilie.

“Peste 700 de persoane au răspuns apelului lansat de Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj – Napoca (UBB) şi au donat sânge în cele cinci zile ale campaniei ‘ Donam împreună, începe UBBEAR! “organizat în perioada 8 – 12 aprilie 2024,” un comunicat trimis sâmbătă la AGERPRES.

Agerpres susține că campania a făcut parte din programul strategic BUBMed pe care Universitatea Babesh – Bolyai l-a lansat la sfârșitul lui 2023 pentru a participa activ la elaborarea politicilor publice și la cercetarea avansată în domeniul sănătății.

“Suntem mulţumiţi că numărul donatorilor a crescut an de an, iar oamenii au realizat cât de important este să donăm sânge,” a declarat organizaţia. Nu doar pentru cei care au nevoie de ea în spitale, ci şi pentru donatori. Suntem acum în cea de-a 13-a ediţie şi ceea ce am încercat să facem şi credem că am reuşit să facem este organizarea mai mult decât o campanie simplă de donare de sânge. Am vrut să informăm, să formăm un comportament constant în ceea ce priveşte donarea de sânge, şi se pare că am reuşit. Cu o săptămână înainte de evenimentul de donație, studenții noștri voluntari au fost prezenți la fiecare ediție a evenimentului pentru a răspândi cuvântul despre campanie și avantajele donării de sânge, potrivit reprezentanților UBB.

Folosind aplicația BlooDoChallenge, utilizatorii care au vrut să doneze sânge în timpul campaniei UBB s-au oferit voluntari folosind intervalele de timp din calendarul special creat de UBB.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sanatate

Articole Recente