Reacție Severă la Ibuprofen: Femeie Diagnosticată cu Sindromul Stevens-Johnson După Administrare

Ibuprofen

O femeie care a luat ibuprofen după ce a experimentat simptome asemănătoare gripei a avut o reacție teribilă care a dus la ochi roșii, umflate și solzi ca șarpele pe fața ei. Pacienta în vârstă de 45 de ani luase analgezicele cu câteva ore înainte fără reţetă şi avea şi o crustă galbenă ciudată pe buze şi o inflamaţie severă a feţei. A fost dusă urgent la spital şi a fost diagnosticată cu o reacţie adversă severă, extrem de rară la ibuprofen, numită sindromul Stevens-Johnson.

Acest lucru se întâmplă atunci când sistemul imunitar reacţionează prea puternic la un declanşator, cum ar fi un medicament, ducând la niveluri ridicate de inflamaţie şi determinându-l să-şi atace propriile celule, inclusiv cele care cauzează apariţia de băşici şi umflarea pielii. De asemenea, au apărut erupţii cutanate la nivelul membrelor pacientului, aşa cum s-a arătat mai sus. Testele au relevat, de asemenea, probleme cu stratul exterior, care conține miliarde de celule sănătoase și o mulțime de vase de sânge, care pot provoca stratul exterior să se detaşeze în unele locuri.

Moartea poate fi printre reacţiile adverse.

Pacientul a fost dus la unitatea de terapie intensivă, unde i-au pus un tub în gât pentru a-i administra fluide, i-au administrat o perfuzie şi i-au dat antibiotice. Medicii au ţinut-o în spital timp de şapte zile până când umflătura a început să dispară şi nu au apărut noi erupţii. Nu mai văzuse niciodată reacţia la ibuprofen şi nu se ştia dacă femeia, care nu avea nicio boală cunoscută, avea efecte pe termen lung ca urmare a reacţiei.

Dezvelind acest caz rar în rapoartele de caz clinic, medicii au spus: “Ibuprofenul… a fost de mult timp o componentă cheie a reducerii durerii şi a gestionării inflamaţiei. Totuşi, în spatele prezenţei sale banale în dulapurile medicale, există un potenţial pericol care, deşi rareori, necesită atenţia şi înţelegerea noastră. “Ibuprofenul este în general sigur, dar rarele reacții severe cum ar fi SJS ne amintește că nici un medicament este complet lipsit de riscuri,” au continuat. “The Daily Mail” a citat-o. Pacienţii sunt frecvent spitalizaţi în aceste circumstanţe şi, în unele cazuri, pot trece de la boală. Sistemul imunitar iniţiază niveluri ridicate de inflamaţie împotriva ibuprofenului în reacţie, indicându-l incorect ca pe o ameninţare.

Pacientul a luat medicamentul pentru că avea o răceală comună.

După ce a luat ibuprofen, femeia în vârstă de 45 de ani a început să experimenteze aceste simptome. A fost dusă la terapie intensivă în Irak. Femeia a informat medicii că ea a luat două comprimate de 400 mg ibuprofen înainte de reacție. Testele pe organele interne, cum ar fi plămânii şi inima, au arătat că toate acestea funcţionau normal. Cu toate acestea, o mostră prelevată din piele a arătat că stratul exterior s-a rupt din corp, ceea ce a determinat diagnosticul. Medicii au înregistrat, de asemenea, semne de necroză, de exemplu atunci când celulele sănătoase încep să piară din cauza lipsei de sânge. De asemenea, femeia nu suferea de vreo boală de bază, nu fuma şi nu bea alcool.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sanatate

Articole Recente