Un remediu pentru tuse a fost scos de pe piață, deoarece conține o substanță foarte periculoasă pentru a înghiți.

tuse

Se retrag loturi de sirop de tuse pentru copii de la Johnson & Johnson’s, după detectarea unor niveluri ridicate de dietilen glicol. Loturile afectate au fost vândute în Africa de Sud, Eswatini, Rwanda, Kenya, Tanzania şi Nigeria, anunță Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din Africa de Sud, transmite Reuters.

Regulatorul nigerian a raportat miercuri, care a fost primul care a găsit toxina într-o mulțime de sirop de copii enilin, și retragerea a venit după acest raport.

Kenya și Nigeria au făcut deja retrageri din același sirop, care este utilizat pentru a trata febra fânului și alte alergii ale tractului respirator superior.

Nivelurile ridicate de dietilen glicol din siropul de tuse au fost legate de moartea a zeci de copii

Kenvue, care a vândut marca enilin lui J & J anul trecut și este acum proprietarul acesteia, a declarat într-o declarație că își desfășoară propria evaluare și lucrează cu autoritățile din domeniul sănătății pentru a veni cu un plan de acțiune.

Nu s-au constatat evenimente adverse grave pentru niciun lot de sirop de enilină pe baza unei revizuiri a bazei noastre de date globale privind siguranța pentru perioada cuprinsă între lansarea produsului în mai 2021 și până la 11 aprilie 2024, conform eliberării.

Într-unul dintre cele mai grave valuri de otrăvire din lume, nivelurile ridicate de dietilen glicol în siropul de tuse au fost legate de moartea a zeci de copii din Gambia, Uzbekistan, și Camerun, din 2022, într-unul dintre cele mai grave valuri de otrăvire cauzate de medicamente orale.

Ce este această substanță

Un compus organic din familia de alcooli care conține doi atomi de carbon într-un lanț saturat la care sunt conectate două grupuri de hidroxil, făcându-l un diol (sau denumire IUPAC: 1,2-etandiol).

Acesta este de obicei utilizat ca materie primă pentru producția de fibre de poliester și industria textilă; un procent mic este utilizat în antigel. Este un lichid incolor, inodor şi cu gust dulce şi are o toxicitate crescută (este dăunător pentru ingestie).

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sanatate

Articole Recente