De Rossi a condus AS Roma la prima victorie San Siro în șapte ani.

De Rossi

Antrenorul Daniele de Rossi, succesorul lui Jose Mourinho la conducerea tehnică a echipei AS Roma, a reuşit să pună capăt unei perioade de şapte ani fără victorie pe stadionul San Siro pentru gruparea “giallorossa”, care a învins joi seara, cu scorul de 1-0, formaţia AC Milan, în prima manşă a duelului 100% italian din sferturile de finală ale competiţiei Europa League la fotbal, potrivit Agerpres.

Aceasta este cea de-a doua reprezentaţie semnificativă a romilor în doar câteva zile; sâmbătă, el a câştigat prima victorie în ultimii doi ani împotriva rivalului Lazio Roma (scor 1 – 0) în “Derby della Capitale” (Derby della Capitale).

Din moment ce Roma a reușit ultima dată la San Siro pe 1 octombrie 2017 este atunci când, în șase partide, romanii au suferit patru înfrângeri și au înregistrat două rezultate de egalitate în capitala Lombardiei, în timp ce Lazio nu a mai fost învins de la 20 martie 2022, care a fost, în plus, singura victorie a lui Jose Mourinho într-un derby roman.

Elevii de sub conducerea lui Daniele De Rossi au acum posibilitatea de a se califica pentru semifinalele celei de-a doua competiții intercluburi europene, iar jocul de întoarcere împotriva AC Milan este stabilit pentru 18 aprilie la Stadio Olimpico de la Roma.

“Controlul balonului a fost foarte bun timp de 60 – 65 de minute, am ţinut bine mingea, dar apoi am făcut-o rău. Împotriva unei echipe puternice precum AC Mian, trebuie să ştii cum să faci totul, inclusiv să te aperi cu o atitudine provincială. După Lecce (0-0), le-am spus jucătorilor că nu voi tolera nicio parte din atitudinea care a fost atunci afișată în derby. Putem rata sau eșua, dar atitudinea trebuie să fie întotdeauna aceeași,” a declarat antrenorul Romei după victoria de la Milano, potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport.

În schimb, omologul său Stefano Pioli l-a acuzat pe arbitru de performanţa sa. “Nu-mi place să vorbesc despre arbitri, prefer să vorbesc despre fotbal, dar (Tammy) Abraham nu a lovit mingea cu capul, l-a lovit cu mâna,” a spus antrenorul milanez, referindu-se la o intervenţie engleză în propriul său quad, pe care VAR l-a analizat.

“Şi apoi, la lovitura de la colţ de la care a venit golul a fost spus lui Lukaku,” a menţionat Pioli. El și-a exprimat regretul pentru înfrângerea echipei sale pentru că “pregătise meciul într-un mod diferit” și că va fi dificil să aducem rezultatul înapoi la Roma săptămâna următoare.

În timp ce Roma s-a impus asupra San Siro prin golul lăsat de fundaşul Ginaluca Mancini, care a trimis balonul în poartă cu capul în urma unui colţ executat de Paulo Dybala (17) prin gol.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sport

Articole Recente