Faza grupelor din Cupa BJK, înlocuită cu eliminatorii

itf cupa bjk

Finala competiției de tenis feminin pe națiuni Billie Jean King Cup se va desfășura timp de nouă zile, informează Federația Internațională de Tenis (ITF). Faza grupelor va fi înlocuită de o rundă eliminatorie, au anunțat joi organizatorii. Echipa României, calificată, va juca încă din primul tur.

Turneul va începe la Sevilla, în Spania, pe 12 noiembrie și se va încheia pe 20 noiembrie, ultimele două zile ale competiției suprapunându-se cu primele două zile ale finalei Cupei Davis, care va avea loc la Malaga, a mai precizat ITF într-un comunicat.

„Finala va avea loc cu o săptămână mai târziu în sezon, comparativ cu anii precedenți, din cauza unui calendar WTA prelungit”, se mai spune în comunicat.

„Aceasta este, de asemenea, o modalitate interesantă pentru fani de a se bucura atât de evenimentele masculine, cât și de cele feminine și, prin călătoria între două orașe, de a profita din plin de regiunea Andaluzia”, a declarat președintele ITF, David Haggerty.

ITF: Faza grupelor din Cupa BJK, înlocuită cu eliminatorii

Federația Internațională de Tenis (ITF) a anunțat că finala competiției de tenis feminin pe națiuni, Billie Jean King Cup, se va extinde pe o perioadă de nouă zile. Într-o schimbare semnificativă de format, faza grupelor a fost eliminată, fiind înlocuită cu o rundă eliminatorie directă, potrivit declarațiilor făcute de organizatori joi. Această modificare vizează intensificarea competiției și oferirea unei dinamici mai captivante.

Echipa României, care a reușit să se califice în această etapă importantă a turneului, va intra în competiție încă din primul tur al acestei noi structuri eliminatorii, având astfel șansa de a demonstra valoarea și de a avansa în etapele superioare ale prestigiosului turneu.

Turneul, care obișnuia să includă 12 echipe naționale în patru grupe, va avea acum opt echipe într-o primă rundă eliminatorie, iar cele patru echipe cap de serie vor evolua direct în sferturile de finală.

„Programul și formatul pentru finala Billie Jean King Cup 2024 au fost convenite în urma consultării cu jucătoarele, căpitanii și Consiliul Jucătorilor WTA”, a adăugat Haggerty.

Decizia face ca echipa României, calificată la eveniment, să fie nevoită să joace încă din primul tur eliminatoriu, nebeneficiind de statutul de cap de serie.

www.ekogroup.ro.

Articole Recente