Mingea EURO 2024 conține senzori de mișcare care trimit date în timp real

EURO

Mingea EURO 2024 conține senzori de mișcare care trimit date în timp real

Antrenorii şi oameni din staff de la toate cele 24 de selecţionate calificate au participat la evenimentul UEFA de la Düsseldorf. S-a discutat despre arbitraj, obligaţii media, marketing, dopaj, integritatea jocului, securitate, sustenabilitate, transport şi organizare.

Roberto Rosetti, CEO al arbitrajului UEFA, a prezentat câteva dintre directivele şi liniile care vor fi atrase către arbitrii din această vară, cu un accent clar pe respectarea de către oficialii meciurilor

“Avem exact aceeaşi slujbă ca şi tine când ne pregătim să ne alegem echipa,” a declarat Rosetti antrenorilor, care au continuat: “Suntem în procesul de selecţie a arbitrilor, iar cei mai buni arbitri vor fi selectaţi fără nici o altă condiţie. ”

“Comportamentul inacceptabil al jucătorilor este o problemă pentru arbitri. Avem nevoie de ajutorul tău. Jucătorii sunt cu ochii pe tine, iar dacă ești calm, așa vor fi,” a explicat Rosetti. Să evităm cărţile inutile şi să păstrăm reputaţia jocului. ”

Pentru EURO 2024, care va fi confirmată la sfârșitul lunii aprilie, vor exista între 18 și 20 de arbitri și asistenții acestora. Oficialii VAR vor avea sediul la Leipzig în timp ce arbitrii vor avea sediul la Frankfurt în timpul turneului. În perioada 13-16 mai va avea loc un atelier cu arbitri selectați, care va fi prezent la EURO 2024.

Cu tehnologie semiautomată de offside și linie de poartă pentru prima dată, tehnologia mingii este conectată la sistemul VAR, iar EURO 2024 va fi cea mai avansată EURO de până acum.

Balul oficial are senzori de mişcare care transmit date precise în timp real, permiţând oficialilor UEFA şi oficialilor VAR să identifice fiecare atingere individuală a mingii, reducând timpul petrecut în offside, indicii şi penalităţi.

Informaţiile vor fi folosite şi pentru a produce imagini grafice şi vizualizări TV, ceea ce va ajuta atât fanii acasă cât şi jucătorii de fotbal de pe teren.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sport

Articole Recente