Alexandru Rafila: Există două milioane de români fără asigurare de sănătate

rafila

Potrivit Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, două milioane de români nu sunt acoperiţi de asigurări în sectorul sănătăţii. “În ultimul an, peste 700 000 de consultaţii au fost efectuate pentru pacienţi neasiguraţi,” a declarat Rafila la First TV. Sănătate.

“O persoană fără asigurare medicală nu poate lua concediu medical. Prin ordonanţa din 2022, am făcut posibil ca cei fără asigurare să primească un pachet minim de servicii medicale, care sunt efectuate la nivelul medicului de familie. e. o consultare.

Dar această persoană nu beneficiază nici de trimitere, nici de reţetă compensată, deci ei trebuie să suporte aceste costuri.

Sigur, dacă aveţi o boală care necesită intervenţie medicală, atunci aveţi fie unitatea de livrare de urgenţă, fie medicul de familie. Sistemul este operațional din 20 ianuarie 2023. Doresc să-mi exprim sincerele condoleanţe colegului meu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care, în opinia mea, a provocat o oarecare confuzie: a fost în vigoare din ianuarie 2023, nu de la 1 iulie 2024. În plus, finanţarea provine de la Ministerul Sănătăţii printr-un transfer către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În ultimul an, peste 700.000 de consultaţii au fost făcute pentru pacienţi neasiguraţi,” a declarat Alexandru Rafila în cadrul emisiunii politice din interior, difuzată la First TV.

Întrebat dacă în prezent există 700.000 de români neasiguraţi, ministrul sănătăţii a răspuns: “Sunt aproximativ două milioane. E un număr mare, asta e realitatea. ”

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sanatate

Articole Recente