Actualizările din Google Maps care le fac șoferilor viața mai ușoară

Google Maps
Google a lansat o nouă actualizare pentru aplicația Maps, aducând două funcții importante care fac viața șoferilor mai ușoară.

Utilizatorii de Android au început să observe noile funcții introduse în Google Maps. Acestea oferă suport îmbunătățit pentru mașinile electrice și capacitatea de a recunoaște anumite drumuri.

Prima funcție este dedicată conducătorilor de mașini electrice. În aplicația pentru Android, utilizatorii pot vedea stațiile de încărcare din apropiere printr-o simplă atingere a butonului de filtru relevant, situat sub bara principală de căutare din partea de sus a ecranului, unde se găsesc și alte opțiuni precum restaurante sau benzinării.

Pentru a beneficia de această funcție, este necesar să setați mașina ca fiind electrică în secțiunea „Your Vehicle” din setările aplicației. Implicit, aplicația este configurată pentru mașini pe benzină, caz în care va afișa un link rapid către benzinării.

A doua modificare din Google Maps evidențiază întreaga lungime a unui drum căutat, marcându-l cu albastru. Anterior, aplicația afișa doar un punct roșu pentru a indica locația străzii respective. Această nouă funcție oferă utilizatorilor o perspectivă mai clară asupra drumului căutat, arătând punctul de început și de sfârșit, precum și spațiul ocupat pe hartă. Utilizatorii pot naviga la orice punct specific de pe drum folosind Street View.

Aceste două modificări aparent minore fac Google Maps mai ușor și mai convenabil de utilizat. Deocamdată, nu se știe dacă aceste actualizări vor fi disponibile și pentru utilizatorii de iOS, dar este de așteptat ca schimbările să fie implementate și pe dispozitivele ce rulează acest sistem de operare.

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente