Inteligența artificială, integrată și în Gmail & Workspace. Cum îi ajută pe utilizatori

Inteligența
Google a anunțat integrarea inteligenței artificiale Gemini în mai multe sarcini din Workspace, inclusiv în aplicații precum Gmail și Docs. Anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului Google I/O de ieri.

Gemini 1.5 Pro va fi disponibil în panoul lateral al Workspace, acționând ca un „țesut conectiv între mai multe aplicații cu fluxuri de lucru alimentate de AI”. Pe măsură ce AI-ul devine mai inteligent, acesta va învăța mai multe despre utilizatori și va automatiza o parte mai mare din fluxul de lucru.

Exemplu de utilizare

Google a oferit un exemplu concret: planificarea unei reuniuni de familie. Dacă cineva cere informații despre hotel, poți folosi panoul lateral al Workspace pentru a cere lui Gemini să găsească documentul relevant cu informațiile de rezervare. Prin simpla introducere a promptului „Care este numele hotelului și adresa de e-mail a managerului de vânzări enumerate în @Reuniunea de familie 2024?”, Gemini va găsi documentul și va oferi un răspuns rapid.

Modificările bazate pe inteligența artificială vor fi disponibile și în aplicația mobilă Gmail. Gemini va putea analiza firele de e-mailuri și va oferi un rezumat cu punctele cheie direct în aplicația Gmail, similar cu funcționalitatea din panoul lateral.

Funcția de sumarizare în aplicația Gmail va fi disponibilă în Workspace Labs începând din această lună. Panoul lateral actualizat al Workspace va fi disponibil de ieri pentru utilizatorii Workspace Labs și Gemini pentru utilizatorii Workspace Alpha. Toate aceste caracteristici vor fi disponibile pentru restul clienților Workspace și pentru utilizatorii Google One AI Premium începând cu luna viitoare.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente