Angajații Google solicită încetarea unui contract semnificativ cu guvernul israelian. Protestatari, forţaţi să iasă din birourile poliţiei

angajaţii Google

Angajaţii Google au ieşit pe străzile din New York şi California ca parte a protestelor. Gigantul IT are un contract în valoare de mai mult de un miliard de dolari cu guvernul israelian, dar tot mai mulți angajați solicită situația din Fâșia Gaza. De asemenea, poliţia a fost chemată să scoată protestatarii din birourile companiei marţi, 16 aprilie.

În 2021, <a href=”https://ziare.com/internet-si-tehnologie/google/” title=”Google”>Google va oferi tehnologia cloud pentru Israel împreună cu Amazon. Relaţia companiei americane cu autorităţile israeliene, numită Proiectul Nimbus, este motivul protestelor, în care a fost ocupată timp de 8 ore de către şeful diviziei <a href=”https://ziare.com/internet-si-tehnologie/google/” title=”Google”>Google Cloud Thomas Kurian.

Protestatarii vor opri dolarul. Un contract de 2 miliarde de dolari care a devenit public acum trei ani. Apoi, mulți angajați musulmani și evrei de la Google și Amazon au organizat un grup numit “No Technology for Apartheid.” ”

Incidentul de marţi din Sunnyvale, California, în care câţiva angajaţi Google au ocupat biroul şefului diviziei cloud au dus la îndepărtarea lor din clădire cu forţa personalului de securitate Google, însoţit de poliţia locală, scrie Wired.

Deşi nu este clar în acest moment dacă angajaţii Google au fost reţinuţi de poliţie sau au fost acuzaţi oficial de o infracţiune, videoclipurile capturate în sediul companiei arată că poliţia le-a pus cătuşele pentru că au fost scoase din birourile lor.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente