Apple a pierdut o parte semnificativă din piața smartphone-ului. Organizaţia care i-a luat locul

Apple

Conform emisiunii de date a firmei de cercetare IDC, livrările de telefoane iPhone în primul trimestru al acestui an au scăzut cu aproape 10%, ca urmare a unei concurențe mai puternice din partea producătorilor de dispozitive Android. Apple și-a pierdut astfel poziția de cel mai mare producător de smartphone în favoarea lui Samsung, potrivit emisiunii de date a firmei de cercetare IDC.

Furnizarea globală de smartphone-uri a crescut cu 7 în conformitate cu IDC. 8% la 28. Samsung a fost un lider de piață cu o cotă de piață de 20 și a vândut 4 milioane de unități în primele trei luni ale acestui an. 8%, în timp ce livrarea 60. 1 milion de smartphone-uri. În schimb, Mărul a livrat doar 50. 1 milion de telefoane iPhone în primul trimestru, comparativ cu 55. 4 milioane de unități au fost produse în acel an, iar cota sa de piață era de 17. 3%. Xiaomi, o companie chineză, deține locul al treilea cu o cotă de piață de 14. 1% în primul trimestru.

“În timp ce ne aşteptam ca piaţa smartphone-ului să revină, progresează… Samsung a devenit cel mai mare furnizor de smartphone din primul trimestru, potrivit vicepreședintelui IDC Ryan Reith, în ciuda capacității Apple de a prelua conducerea la sfârșitul anului 2023.

Lipsa unui lider subliniază dificultățile cu care se confruntă Apple în China, cea mai mare piață a grupului, unde unele întreprinderi chineze și agenții guvernamentale au decis să impună o interdicție asupra dispozitivelor Apple asupra angajaților lor. Ca răspuns, Apple intenționează să prezinte noi îmbunătățiri software-ului care rulează pe iPhone, tablete iPad și alte produse Apple la Conferința Dezvoltatorilor Mondiali (WWDC) din iunie.

În plus, investitorii anticipează că Apple va actualiza linia sa de produse pe inteligență artificială, deoarece compania a fost istoric foarte liniștit despre încorporarea AI în produsele sale. La început, Apple a pierdut titlul de cea mai valoroasă afacere din lume pentru Microsoft.

 

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente