Un om salvat de paramedici şi medici de la “Marius Nasta” care a murit cu mâncare într-un restaurant din Braşov.

medici

Un om care s-a sufocat cu mâncare într-un restaurant din Braşov a fost salvat după intervenţia rapidă a echipajului ambulanţei şi starea lui a fost resuscitată, raportează News. Ross. Mutarea în oraș sub Tâmpa și mutarea resturilor alimentare din plămânul pacientului, medicii de la Institutul “Marius Nasta” din București s-au mutat în oraș.

Beatrice Mahler, directorul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta,” a dezvăluit într-un post de pe Facebook că un om care s-a înecat cu un vas alimentar a intrat într-un atac de cord sâmbătă seara într-un restaurant din Braşov.

Viaţa i-a fost salvată pentru că muncitorii ambulanţei au ajuns la cererea promptă a muncitorilor de la restaurant şi au reuşit să-l reînvie. Conform examenului spitalului, porţiuni din bolul cu alimente au rămas în plămân. La momentul respectiv, Ministerul de Urgenţă în Sănătate caută soluţii, şi ca de obicei, chiar dacă e noapte, managerul sună. Cazurile sunt rare, în România nu există serviciu de gardă în Broncologia Intervenţională, nu este posibil din mai multe motive: puţine cazuri, puţin personal, iar îndemânarea acestor medici este destinată în principal câştigului timpului în viaţa pacienţilor cu cancer pulmonar,” a explicat Mahler.

Mahler a continuat să declare că el și doctorul de la Centru au decis că este mai simplu pentru medici să călătorească la Brașov decât să transporte pacientul, care era în stare critică. Aşa că şi-a sunat colegii.

“Ca întotdeauna, răspunsul este:” Da, sigur, ne organizăm şi plecăm! Echipa este creată sâmbătă seara din partea membrilor Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov şi doi specialişti de la Institutul de Pneumoftiziologie, Marius Nasta şi Dr. Silviu-Mikhail Dumitru şi Dr. Dragoş Băiceanu. Au plecat în mijlocul nopţii şi s-au întors la casele lor în zorii zilei de duminică şi le pot mulţumi doar pentru disponibilitate, sacrificiu şi umanitate,” a adăugat managerul Institutului.

Potrivit lui Beatrice Mahler, bronhologia intervenţională este o ramură a bronhologiei care salvează vieţi eliberând căile respiratorii fără repercusiuni ale aceluiaşi rezultat ca şi cele obţinute în sala de operaţie.

Mahler a subliniat că finanţarea este necesară pentru bronhologie intervenţională.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Sanatate Hotnews

Articole Recente