Cu ce îmbunătățiri ar putea veni noul Apple Watch

Cu ce îmbunătățiri ar putea veni noul Apple Watch

Apple Watch X (Seria 10), următoarea generație de ceasuri inteligente a gigantului american, pare să aducă schimbări semnificative atât în design, cât și pe partea de funcționalitate.

Conform randărilor recente și informațiilor de la Mark Gurman de la Bloomberg, noul model va beneficia de o carcasă mai subțire și un sistem inovativ de atașare a curelei, bazat pe magneți, care va face spațiu în interiorul dispozitivului pentru un acumulator mai mare.

Metoda tradițională de atașare a curelei, care implica glisarea acesteia într-un slot pe partea de sus și de jos a ceasului, va fi înlocuită. Această modificare va permite o extensie a duratei de viață a bateriei, oferind astfel utilizatorilor mai mult timp de folosire între încărcări.

Apple Watch X, fără microLED

Deși se anticipa că Apple Watch X va include un ecran microLED, schimbarea nu va avea loc. În schimb, ceasul va continua să utilizeze un panou OLED, însă acesta va fi mai luminos și mai eficient din punct de vedere energetic, cu margini mai subțiri decât modelele anterioare.

Un alt aspect inovator al Apple Watch X este includerea unui nou senzor destinat măsurării tensiunii arteriale. Acest senzor va putea avertiza utilizatorii atunci când valorile tensiunii sunt prea ridicate sau prea scăzute. Totuși, nu va furniza măsurători exacte, cum ar fi valorile sistolice și diastolice individuale.

Pe lângă aceste îmbunătățiri, situația juridică cu Masimo privind puls-oximetrul rămâne o provocare pentru Apple. După un proces în care Masimo a acuzat Apple de încălcarea brevetelor, un judecător a decis împotriva Apple, ceea ce a dus la o interdicție de import a modelelor Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 în SUA.

Cu brevetul Masimo expirând în 2028, Apple ar putea fi nevoită să dezvolte un nou senzor care să nu încalce brevetul existent sau să negocieze o licență pentru a utiliza tehnologia Masimo.

Articole Recente