Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a se asigura că nu sunt roboţi. Câţi bani sunt necesari pentru a posta pe fostele conturi Twitter?

Elon Musk

Elon Musk, proprietarul platformei de social media X, a luat decizia de a percepe noi utilizatori pentru serviciu. Scopul este de a preveni acolo de la a fi boți. Fostul Twitter a impus deja o taxă în Filipine și Noua Zeelandă, dar planul poate crește.

Elon Musk are un nou plan de a face bani de la fostul Twitter după o serie de măsuri de gestionare a X-contencios, inclusiv taxa pentru cecul albastru care confirmă contul și impunerea gratuită a acestuia pe utilizatorii celebri care au refuzat să plătească.

Scopul este de a reduce numărul de roboți de pe platformă, care sunt conturi fabricate care pot posta orice de la propagandă politică la spam comercial. Musk are probleme cu autenticitatea conturilor X de ceva vreme şi propune un remediu nou.

“Inteligenta artificiala si fermele de troli pot trece cu usurinta intrebarea ‘esti un robot’,” a explicat Elon Musk pe X, citat de TechCrunch. Omul de afaceri se referă la instrumentele CAPTCHA, care sunt utilizate ca formă de securitate pentru a se înregistra pe aproape orice site web.

Nu a dezvăluit încă care ar fi “singura măsură” de a opri conturile false, dar X a impus o taxă similară de un dolar pentru noii utilizatori din Noua Zeelandă și Republica Filipine în octombrie 2023.

În aceste țări, orice utilizator nou poate citi conținutul de pe site-ul web, dar trebuie să plătească dolarul pentru a putea utiliza alte opțiuni de bază pe platformă: publicarea, cum ar fi, răspunsul și cotația altor publicații.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente