Când primul iPhone cu un cip 2nm este lansat.

iPhone

 

Apple experimentează întârzieri în punerea în aplicare 2nm tehnologie de fabricație pentru chips-uri sale. Astfel, cel mai probabil, inovarea nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17, planificată inițial pentru 2025.

Când iPhone 18 va fi lansat, primele chip-uri 2nm ar putea fi lansate încă din 2026.

Informațiile, obținute din informații privilegiate din industrie și făcute publice de Nguyen Phi Hung, un programator independent din Vietnam, sugerează că TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), partenerul Apple în producția de semiconductori, are provocări semnificative în dezvoltarea și producerea noii tehnologii pe scară largă. Acest lucru se datorează faptului că Apple a fost prima companie care a folosit cipuri 3nm în iPhone 15 Pro și 15 modele Pro Max care au fost lansate în 2023.

Noul chipset 2nm, disponibil cel mai devreme în seria iPhone 18

Cu toate acestea, chiar și cu tehnologia 3nm existente, Apple a fost în imposibilitatea de a acoperi nevoile întregii serii 15 și a fost obligat să folosească A16 chips-uri Bionic la 4nm pentru modele iPhone 15 și 15 Plus. Acest model de diferențiere este anticipat pentru a continua cu utilizarea iPhone 16 series’ atât a tehnologiei 3nm pentru modelele sale Pro și non-Pro

Pe de altă parte, se speculează că Qualcomm ar putea depăși Apple inteligent în cursa 2nm dacă plătește o primă pentru accesul la capacitatea de producție limitată TMC. Este puțin probabil să facă un astfel de salt rapid la 2nm dat fiind că Qualcomm tocmai a trecut la 3nm pentru cipul său Snapdragon 8 Gen 4.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente