Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android

Google Chrome

Duminica, 09 Iunie 2024, ora 04:00

5060 citiri

Google Chrome va adăuga o funcție suplimentară de multitasking pe Android, permițând utilizatorilor să minimizeze un tab într-o fereastră Picture-in-Picture (PiP) care poate fi poziționată oriunde pe ecran. Aceasta va permite vizionarea de clipuri video sau păstrarea la vedere a informațiilor de pe un site web, în timp ce se utilizează alte aplicații.

Potrivit informațiilor publicate pe blogul Chromium, tab-urile minimizate în Chrome vor permite utilizatorilor să efectueze mai multe sarcini fără efort și fără întreruperi în alte aplicații. Noua funcționalitate va fi semnalată printr-un buton “Minimize” sub formă de săgeată în jos, situat în colțul stânga sus al ecranului, lângă butonul “Back”.

Cum funcționează nouă unealtă Google Chrome

Recomandată pentru îmbunătățirea productivității, funcția Picture-in-Picture permite comutarea la altă aplicație Android sau accesarea homescreen-ului fără a pierde din vedere pagina minimizată sau clipul redat. Imaginea va apărea într-o fereastră miniaturală ce poate fi mutată și redimensionată oriunde pe ecran. Testată în prezent în versiunea Chrome Canary, funcția Minimize va fi disponibilă oficial începând cu versiunea Chrome 124.

Google a experimentat și alte funcții de multitasking, precum modul Split-Screen și funcția Drag-and-Drop, ambele fiind suportate nativ începând cu versiunea Android 14. Este posibil ca Google să restricționeze folosirea butonului Minimize pentru afișarea clipurilor YouTube în fereastra PiP dacă această facilitate nu este inclusă în versiunea gratuită a serviciului.

Funcționalitatea Picture-in-Picture este disponibilă pe Android încă de la versiunea 8.0 Oreo, însă, cu excepția YouTube, foarte puține aplicații au folosit-o eficient. Odată cu oficializarea suportului în Google Chrome, este de așteptat ca tot mai multe site-uri să introducă optimizări pentru utilizarea eficientă a butonului Minimize. În lipsa acestor optimizări, tab-ul minimizat va apărea sub formă de pictogramă identificată cu numele site-ului, care poate fi maximizată în orice moment, chiar și atunci când se folosește altă aplicație Android, fără a apela la lista de aplicații recente pentru a comuta înapoi la Chrome.

 

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente