Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor

Meta

Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență artificială (AI), introducând o linie de asistență pentru verificarea videoclipurilor și mesajelor pe platforma WhatsApp.

Noua linie de asistență facilitează raportarea conținutului media fake, inclusiv tentativelor de furt de date și identitate.

Utilizatorii vor putea trimite mesaje suspecte către un chatbot WhatsApp care oferă suport în engleză și alte trei limbi, contribuind astfel la identificarea deepfake-urilor. În plus, linia de asistență va furniza utilizatorilor informații verificate pentru a combate dezinformarea, scrie Meta Blog.

Cum vrea Meta să combată deepfake-urile

Funcționarea acestei inițiative implică patru etape esențiale: detectarea, prevenirea, raportarea și creșterea conștientizării în legătură cu răspândirea deepfake-urilor. „Scopul nostru este de a construi un instrument esențial care oferă acces la informații de încredere pentru combaterea dezinformării,” a explicat reprezentantul MCA. Procesul de verificare constă în analiza mesajelor trimise de utilizatori, evaluându-le autenticitatea și catalogându-le ca fiind false sau nu.

În contextul acestei inițiative, Meta lucrează la dezvoltarea unui chatbot WhatsApp, iar alianța se ocupă de crearea unei unități centrale pentru analiza deepfake-urilor. Această unitate va gestiona mesajele primite prin linia de asistență, asigurând o gestionare eficientă și rapidă a informațiilor.

Recent, Meta a anunțat că va începe să eticheteze imaginile generate de AI pe platformele sale, inclusiv Facebook, Instagram și Threads.

 

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente