Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile

Android 15
image

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”.

Aceasta se bazează pe standardul Bluetooth LE Audio și pe funcția Auracast, testată anterior în versiunea beta a Android 14, conform Android Headlines.

Funcția Auracast permite dispozitivelor să transmită audio simultan către mai multe seturi de căști sau difuzoare, fără proceduri complicate de împerechere. Pentru ca partajarea să funcționeze optim, este necesar ca atât dispozitivul emitent, cât și cele receptoare să fie compatibile cu Auracast.

Deși această tehnologie a fost anunțată cu mai bine de un an în urmă, introducerea ei a fost lentă, majoritatea întârzierilor fiind cauzate de lipsa dispozitivelor de pe piață care să susțină această caracteristică.

Cum va funcția noua funcție de pe Android

Versiunea Android 15 va include o secțiune dedicată „partajării audio”, care va facilita conexiunea rapidă și ușoară la dispozitivele Bluetooth din apropiere. Această secțiune, accesibilă din setările dispozitivului, va oferi un comutator pentru activarea partajării audio, un buton pentru scanarea codurilor QR pentru conexiuni rapide, o opțiune de selectare a dispozitivului Bluetooth pentru ascultare și o listă a dispozitivelor audio disponibile în proximitate.

Se așteaptă ca producătorii de accesorii să înceapă să lanseze noi produse compatibile cu Auracast în 2024, extinzând astfel funcționalitatea și accesibilitatea acestei tehnologii.

Ți-a plăcut articolul?

Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente