S-au lansat noile iPad-uri Pro cu procesor Apple M4. La ce prețuri sunt oferite

iPad

Apple a anunțat recent lansarea noului cip Apple M4, dezvoltat folosind tehnologia de fabricație de 3 nanometri, o premieră în industrie. Cipul, care conține 28 de miliarde de tranzistori, va fi integrat în noile modele de iPad Pro.

Noua serie iPad Pro este disponibilă în două dimensiuni: un model de 13 inch și un model de 11 inch, ambele cu grosimi de 5.1 mm, respectiv 5.3 mm. Acestea sunt disponibile în culorile argintiu și negru spațial, având carcase realizate din aluminiu 100% reciclat. Ambele modele sunt dotate cu ecrane Ultra Retina XDR cu tehnologie OLED de ultimă generație, oferind imagini de înaltă calitate și culori vii.

Comparând noul cip M4 cu predecesorul său, M2, se observă că M4 oferă aceeași performanță, dar cu un consum de energie redus la jumătate, ceea ce îmbunătățește eficiența energetică a dispozitivelor. În plus, în comparație cu alte cipuri din segmentul ultra-portabilelor, M4 reduce consumul de energie cu 75%, oferind performanțe comparabile la un consum energetic mult redus.

Cu ce caracteristici mai vine tableta

Printre îmbunătățirile aduse de M4 se numără și procesarea grafică avansată, cipul integrând funcții precum ray tracing și mesh shading accelerat de hardware, care îmbunătățesc performanța în aplicații profesionale și jocuri grafic intense. De asemenea, M4 include cel mai rapid motor neural dezvoltat de Apple, capabil să efectueze până la 38 de trilioane de operații pe secundă, potențând aplicațiile de inteligență artificială.

iPad Pro cu M4 are de asemenea un design extrem de subțire, beneficiind de noul ecran Ultra Retina XDR care combină două panouri OLED pentru a asigura o fidelitate excepțională a culorilor și o uniformitate a luminozității.

Prețurile pentru noul iPad Pro în SUA încep de la 999 de dolari pentru modelul de 11 inch (versiunea Wi-Fi) și pot ajunge până la 1.499 de dolari pentru modelul de 13 inch (versiunea Wi-Fi + Cellular).

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente