Funcția Circle to Search, disponibilă și pentru utilizatorii de iPhone. Cum se poate activa

Circle to Search
image

Apple se pregătește să introducă o nouă funcție numită Circle to Search pentru seria iPhone 16. Totuși, utilizatorii de iPhone pot accesa deja o variantă similară oferită de Google, chiar înainte de lansarea oficială a funcției de către Apple.

Funcția vine în contextul în care colaborarea dintre Google și Apple nu include încă implementarea oficială a Circle to Search pe platforma iOS.

Cu toate acestea, funcționalitatea Google Lens, care include opțiunea Circle to Search, este accesibilă pentru utilizatorii de iPhone prin intermediul aplicației Google. Aceasta permite utilizatorilor să facă un screenshot, să încercuiască obiectul dorit direct în imagine și să obțină informații specifice despre acesta folosind tehnologia Google Lens, scrie 9to5Google.

Pentru a facilita accesul la această funcție, utilizatorii de iPhone 15 Pro pot asocia scurtătura “Search your screenshot” cu butonul de acțiune (Action Button) al dispozitivului. Cei care nu dispun de un iPhone cu Action Button pot configura o comandă de acces rapid numită Back Tap, disponibilă în meniul de accesibilitate al telefonului. Acest lucru le permite să activeze funcția printr-o simplă atingere de două ori sau de trei ori pe spatele dispozitivului.

Procedura este următoarea:

Pe iPhone, mergeți la Settings > Accessibility > Touch.

Derulați până la opțiunea Back Tap și selectați fie Double Tap, fie Triple Tap.

Derulați în jos până la secțiunea Shortcuts și selectați comanda rapidă dorită.

Activați setarea apăsând pe Back Tap.

Odată activată, funcția va permite telefonului să facă un screenshot și să îl trimită către Google Lens, unde utilizatorii pot selecta opțiuni precum copierea rapidă a textului, traducerea sau căutarea vizuală.

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente