Google Lansează Google Threat Intelligence: O Nouă Eră în Securitatea Cibernetică cu Tehnologia Mandiant și Gemini 1.5 Pro

Google Threat Intelligence

Google a lansat la Conferința RSA din San Francisco un nou serviciu, Google Threat Intelligence, ce își propune să revoluționeze modul în care companiile înțeleg și răspund la amenințările cibernetice. Acest serviciu este rezultatul integrării experienței Mandiant în combaterea amenințărilor cibernetice, a resurselor comunității VirusTotal și a capacităților de procesare ale modelului Gemini 1.5 Pro, dezvoltat de Google DeepMind.

Google Mandiant, recunoscută pentru serviciile sale de apărare împotriva amenințărilor cibernetice, a fost achiziționată de Google în septembrie 2022. VirusTotal, parte a Chronicle, o filială a Google, aduce contribuții semnificative în detectarea malware-ului și colaborarea între industria antivirus și profesioniștii în securitate, scrie Google.

Cum ajută Gemini 1.5 Pro

Gemini 1.5 Pro, un model multimodal, este capabil să proceseze și să înțeleagă diverse tipuri de date, facilitând analiza complexă a amenințărilor prin înțelegerea contextului acestora. Acest model este un element cheie în noua infrastructură de inteligență, permițând căutări conversaționale în vasta bază de date de informații despre amenințări.

Serviciul Google Threat Intelligence beneficiază de miliarde de semnale provenite de pe dispozitive și din emailuri, ceea ce îi conferă capacitatea de a oferi detalii cruciale despre amenințările actuale și emergente. În plus, include un agent AI denumit „Gemini in Threat Intelligence”, care simplifică accesul la informații și protecția împotriva amenințărilor.

Printre caracteristicile principale ale serviciului se numără „Google threat insights”, care asigură protecție pentru 4 miliarde de dispozitive și 1.5 miliarde de conturi de email, blocând zilnic 100 de milioane de tentative de phishing. „Frontline intelligence” permite echipei Mandiant să analizeze tactici și tehnici ale atacatorilor, iar „Inteligența umană și crowdsourced” beneficiază de monitorizarea atentă a grupurilor de „actori de amenințări” și contribuții de la o comunitate globală extinsă.

Articol preluat de pe: Tech Ziare.com

Articole Recente