WhatsApp își schimbă design-ul aplicației. Îmbunătățirile realizate de Meta

WhatsApp
WhatsApp, aplicația populară de mesagerie deținută de Meta, trece printr-un nou proces de redesign, primul major de la schimbările efectuate în 2021. Actualizările, care sunt deja vizibile în unele versiuni pentru iOS și Android, urmează să fie implementate pe scară largă în perioada următoare.

Noul design al aplicației are ca scop principal menținerea unui aspect proaspăt și accesibil, potrivit declarațiilor producătorilor. Modificările includ o ajustare subtilă a paletei de culori, verdele – culoarea emblematică a WhatsApp – fiind folosit într-o manieră mai reținută și selectivă. Alături de verde, paleta include și alte culori neutre pentru a simplifica și a îmbunătăți experiența vizuală a utilizatorilor, scrie Android Authority.

Cum a actualizat WhatsApp aplicația

Una dintre cele mai notabile modificări este noua interpretare a modului întunecat (Dark Mode). Acesta a fost îmbunătățit pentru a oferi un contrast mai ridicat și tonuri mai intense, ce promit o vizualizare mai confortabilă și mai puțin obositoare pentru ochi.

De asemenea, interfața utilizatorului a fost actualizată, incluzând pictogramele, ilustrațiile și fundalurile ferestrelor de chat, care vor avea acum forme mai rotunjite și animații mai dinamice. În plus, fundalul implicit al ferestrelor de chat a fost și el actualizat.

Pentru a asigura o experiență optimă pentru toți utilizatorii, modificările sunt adaptate specific pentru sistemele de operare Android și iOS. Utilizatorii de iOS vor beneficia de o nouă aranjare a meniului pentru atașamente, în timp ce pe Android, interfața va include o bară de navigare în partea de jos a ecranului, iar opțiunile de filtrare a conversațiilor vor fi plasate în partea de sus.

EkoNews.ro

Articole Recente