4 mărci auto care își pierd valoarea mai repede decât un vehicul obișnuit

marci

Atunci când cumpărați o mașină nouă sau de ocazie, prețul de achiziție va fi, în mod evident, cel mai important aspect. Faptul că știți dacă puteți plăti integral – sau care va fi avansul și ratele lunare dacă finanțați – va fi probabil factorul decisiv în alegerea mașinii.

Cu toate acestea, există costuri importante care trebuie luate în considerare după ce ați făcut achiziția, denumite în mod obișnuit costuri de proprietate. Unele sunt evidente, cum ar fi economia de combustibil și fiabilitatea. Altele, cum ar fi deprecierea, sunt adesea trecute cu vederea.

Deprecierea este un factor esențial de luat în considerare la achiziționarea unui autovehicul, deoarece are un impact semnificativ asupra valorii pe termen lung a vehiculului și a costului total de proprietate. Deși toate mașinile își pierd valoarea în timp, rata de depreciere variază foarte mult în funcție de mărci și modele. Mai mulți factori contribuie la deprecierea rapidă a anumitor mărci de mașini, inclusiv prețul inițial de achiziție, cererea de pe piață, reputația mărcii și disponibilitatea unor modele mai noi cu caracteristici avansate.

GOBankingRates a vorbit cu experți în domeniul auto pentru a afla care sunt mărcile care se depreciază mult mai rapid decât un vehicul mediu.

Vehicule de lux

Todd Bialaszewski este un maistru mecanic certificat cu peste 15 ani de experiență în repararea tuturor tipurilor de vehicule. El este fondatorul Junk Car Medics, unde îndrumă mecanicii în reciclarea durabilă a mașinilor. El a declarat că multe mărci de vehicule de lux se depreciază rapid, unele modele pierzând peste jumătate din valoare în primii ani de proprietate. Factori precum prețurile inițiale ridicate, actualizările frecvente ale modelelor și schimbările în cererea consumatorilor pot contribui la faptul că anumite mașini își pierd valoarea de revânzare într-un ritm accelerat.

“Din experiența mea, mărcile de lux precum Maserati, BMW și Cadillac tind să piardă din valoare mult mai repede decât media”, a spus Bialaszewski. “Aceste vehicule de înaltă clasă vin adesea cu etichete de preț abrupte pe care cumpărătorii nu le pot justifica pe măsură ce mașinile îmbătrânesc. Am avut clienți care au schimbat Maseratis și BMW-uri după doar câțiva ani, deoarece valoarea s-a prăbușit rapid.

Un client mi-a adus un Maserati Quattroporte vechi de 5 ani. Plătise peste 100.000 de dolari pentru el, dar până la expirarea garanției, modelele similare second-hand se vindeau cu aproximativ 35.000-40.000 de dolari. Aceasta este o depreciere impresionantă în doar cinci ani. Sedanurile de lux par a fi în mod special predispuse la această scădere rapidă a valorii.”

Vehicule electrice

Troy Webber este președintele Chesterfield Auto Parts, o companie din Virginia cu trei locații și 100 de angajați. El a creat, de asemenea, Yardsmart, o aplicație bazată pe cloud pentru automatizarea curții auto cu autoservire.

El a remarcat că vehiculele electrice se depreciază rapid în prezent, în parte datorită ritmului rapid al îmbunătățirilor tehnologice ale vehiculelor electrice și în special ale bateriilor care le alimentează. El a subliniat un producător în special.

„Tesla este cea mai probabilă mașină care se va deprecia rapid”, a spus el. “Deoarece continuă să scadă prețul pentru o mașină nouă, cei mai mulți sunt îngrijorați de faptul că, dacă își cumpără o Tesla nouă acum, peste șase luni prețul unei mașini noi va scădea cu încă 10.000 de dolari și va ucide valoarea de schimb a unei mașini noi.

După ce am crescut în domeniul reciclării auto și am deținut un șantier de reciclare auto în regim de autoservire, nu văd mulți oameni din acest domeniu conducând o Tesla”, a adăugat el. “Chiar dacă există de ceva vreme, sunt încă un producător auto relativ nou, care încă nu a trecut testul timpului. Nu există încă multe Tesla care să intre în fluxul de deșeuri. Ei sunt o companie auto care folosește o mulțime de componente de la alți producători auto. Au avut o mulțime de rechemări în service, iar calitatea mașinilor nu s-a dovedit a fi foarte bună.”

Rămâneți la mărci cunoscute

Așadar, ce mărci de mașini ar trebui să luați în considerare dacă deprecierea rapidă a prețului este o preocupare pentru dumneavoastră? Bialaszewski recomandă să rămâneți la mărci cunoscute pentru că au prețuri rezonabile și sunt ușor de deținut, scrie finance.yahoo.com.

“Pe de altă parte, camioanele și SUV-urile de la mărcile principale, cum ar fi Ford, Chevy, Toyota etc., tind să își păstreze valoarea mult mai bine în timp”, a spus el. “Cererea este în mod constant ridicată, iar acestea sunt doar vehicule eficiente și de lungă durată pentru nevoile multor oameni. Un camion vechi de 5 ani valorează încă o sumă decentă.

“Din experiența mea profesională, dacă vă îngrijorează valoarea de revânzare… evitați mașinile de lux sau ultimele mode în materie de vehicule electrice. În schimb, optați pentru un camion sau un SUV de încredere, obișnuit – acestea se vor deprecia probabil mult mai lent pe termen lung.”

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com

Articole Recente