Ana Bogdan s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros

ana bogdan

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-au calificat, joi seara, în runda a treia a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după o victorie spectaculoasă în faţa rusoaicei Anastasia Pavliucenkova, cu 6-4, 6-4, potrivit Agerpres.

Ana Bogdan (31 ani, 64 WTA) s-a impus în fața finalistei din 2021 după o oră și 38 de minute, demonstrând o performanță remarcabilă la Roland Garros.

Desfășurarea Meciului

Ana Bogdan a servit excelent în această confruntare, în care Pavliucenkova (32 ani, 22 WTA) a avut un avantaj la capitolul winners (24-15), însă a comis mai multe erori neforțate, 30-16. Românca a început în forță și a condus cu 3-0 în primul set, deși a fost egalată ulterior la 3-3 și 4-4. Cu toate acestea, Bogdan a câștigat primul set cu 6-4, încheind cu un break decisiv.

În al doilea set, Ana Bogdan a continuat să domine, ajungând rapid la 4-1 și 5-2. Deși Pavliucenkova a încercat o revenire și a servit pentru a egala la 5-5, românca a încheiat meciul cu un alt break, confirmând superioritatea sa pe teren.

Istoricul Întâlnirilor

Această victorie este cu atât mai impresionantă având în vedere că Pavliucenkova câștigase toate cele trei confruntări anterioare cu Ana Bogdan, fără ca românca să obțină mai mult de două ghemuri pe set.

Performanța și Perspectivele

Prin această victorie, Ana Bogdan a egalat cel mai bun rezultat al său la Roland Garros din 2021, asigurându-și un cec de 158.000 de euro și 130 de puncte WTA. În turul al treilea, Bogdan o va înfrunta pe ucraineanca Elina Svitolina (29 ani, 19 WTA), care a trecut de franțuzoaica Diane Parry cu 6-4, 7-6 (7/3). Singurul meci anterior dintre Bogdan și Svitolina s-a desfășurat în aprilie în cadrul Billie Jean King Cup, unde românca a câștigat în Florida cu 6-4, 4-6, 6-3.

Victoria Anei Bogdan la Roland Garros reflectă nu doar abilitatea sa de a se impune împotriva adversarelor de top, dar și determinarea și progresul constant în cariera sa. Următorul meci împotriva Elinei Svitolina se anunță a fi o provocare interesantă și o oportunitate pentru Bogdan de a-și consolida poziția în clasamentul WTA.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Stiri pe Surse Sport

Articole Recente