Cutremur în zona seismică Vrancea. Ce magnitudine a avut

vrancea

Un cutremur slab cu magnitudinea 3,4 s-a produs vineri dimineaţa, 31 mai, la ora 5:47, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a avut loc la o adâncime de 105,9 kilometri, în apropierea oraşelor: 52 km nord-vest de Buzău, 61 km est de Braşov, 62 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63 km nord-est de Ploieşti, 69 km vest de Focşani şi 93 km nord-est de Târgovişte.

Cutremur în Vrancea

În luna mai, România a înregistrat 37 de cutremure cu magnitudini între 2,1 şi 4,1. Anul trecut, cea mai puternică mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc pe 14 februarie în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Seismul de vineri dimineața este unul dintre multele cutremure ce au loc frecvent în zona seismică Vrancea, una dintre cele mai active regiuni tectonice din România. Adâncimea semnificativă a cutremurului reduce de obicei impactul la suprafață, deși seismul a fost resimțit în mai multe localități din apropiere. Autoritățile nu au raportat pagube materiale sau victime în urma acestui eveniment. Institutul continuă monitorizarea activității seismice și recomandă cetățenilor să fie pregătiți pentru eventuale replici.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe: Actualitate Ziare.com

Articole Recente